Aku tak suka 'FAKE' compliments...

,16:40 | 10 Comment
ASSALAMualaikum warahmatullahi wabarakatuh
 

selalunya bila orang singgah blog kita, tempat pertama yang dituju ialah CBOX, kan? kat situ la orang akan inform kalau dia dah follow kita ke , or nak jemput kita join G.A ..and so on. tak kurang jugak yang saje-saje singgah dan tinggalkan jejak kat situ supaya nanti korang akan visit blog diorang balik. kebanyakannya just tulis " singgah sini" , "bw petang" , and so on..

tapi ade jugak yang tulis ayat yang luar dari biasa and unik untuk tarik korang supaya visit blog diorang balik.. contoh macam "singgah makan chooki2 kat sini" "sape nak ceklat sugus klik sini" "hak blogwalk, hak kami" and so on.. ni contoh yang penah orang gune di blog aku lah.. maybe korang dah jumpe banyak ayat macam ni kan..

tapi!! aku tak kesah la yang nak letak ayat unik tuh.. yang aku kesah, bile diorang puji blog aku ni lebih2.. contoh macam gambar kat bawah nih.

okey. yang pasal lyssa Faizureen tu aku gurau jex. don't take it serious.

aku tau la blog aku nih tak cantek macam blog orang lain. .. apalagi nak dikata 'cute' . bila ade orang yang puji melebih-lebih kat cbox aku nih, aku automatically akan tau yang diorang guna pujian tuh untuk setiap blog yang diorang singgah.. tak gitu? haha.. aku tak cakap kosong .aku dah try check dah.. dan terbukti hasilnya , seperti mana yang aku duga. .. tak perlu la nak mention kat sini blog sape yang aku try check tu ... tapi tu lah kenyataannya.

ekcelli aku lebih suke pujian yang ikhlas., walaupon yang biasa-biasa sahaja. dah kalau kite rase blog orang tu tak cantik, buat ape nak dipuji kan? baik duk diam je and just tulis 'singgah sini' .. that's more I like it. daripada duk puji melambung, padahal aku sendiri dah tahu, tu ayat copy paste jer.. 
kalau aku bw kat blog lain pun, tu je yang aku akan tulis. kecualilah kalau aku memang rase takjub gile dengan kecantikan blog tu, hah.. barulah aku puji betul2.. kalau tak, jangan haraplah kan..

so, aku ni bukan mak nenek yang nak bagi pesanan kat anak cucu dia, tapi aku nak nasihat la kat korang.. mulut manis pun ade tempatnya. jangan nak terlebih manis. kang kena diabietes, sape yang susah? akuuuu jugak . ( apsal aku pulak?) tambah-tambah kalau ayat korang tu tipu semata-mata. tak pepasal tuan blog tuh syok sendiri , and tak pepasal kembang lobang hidong die. sape nak tanggung? boyfren aku.... jugak. (eh. aku mane ade boypren).

akhir kalam (format karangan BM woo) , semoga kita sama-sama bersikap jujur dalam semua pekerjaan. tak kira la di alam realiti or alam maya. 
adios amigos. (aku tak tau maksud ayat ni ekcelli)
tata...


 

10 comments:

  1. Tulah, mahalkan kata-kata pujian tu. hihi.. :)

    ReplyDelete
  2. Hehehe biarlah asalkan diorang puas, kita wat donno ja asalkan kita pun puas :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. puas hati dah lepas perasaan kat sini..

      Delete
  3. fake compliment memang banyak dalam dunia blog tapi tiada apa yang boleh kita buat untuk hentikan mereka, biarlah fake atau tidak, hanya mereka saja yang tau... dan kita teruskan kerja2 blogging kita kerana minat / passion kita... tak payah nak ambil kisah sangat dik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak kesah sangat pun sebenarnya.. saje je nak luah perasaan kat sini. hehe

      Delete
  4. Hmm.. Biarkan sajalah.. Kita tak tahu niat mereka apa. Tak bolehlah kita nak tebak apa yang mereka tulis tu ikhlas atau tidak kan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. urm... tapi yang saya tulis kat atas tu berdasarkan 'siasatan' lanjut.. hehe.

      Delete
  5. sape laaa yang post kat cbox awak tuuu ... tak pe dik . sabaor je lahhh ..
    manusia zaman skrg ni dah mcm2 , bertambah pelik pulak rasa . aduii . Lyssa pun pernah je lalui macam ni . Lebih teruk daripada ni pun ado . huu . sabar.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengah sabar la ni .. hihi..
      err.. kak Lyssa.! ehhee.. malu la kite. canne kak Lyssa boleh jumpe entry sy nih? macam pelik jer. huhu.. maklumlah, blog sy tak sefemes blog orang lain. .. :)

      Delete

Silakan u olls komen disini dulu ye. Your comment memang tak akan terus keluar kat sini.. I will publish and reply your comment once I open this blog. Ok? ☺

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...