"Eh, Siti Aisyah ni ore kelate ko?"

,17:13 | 2 Comment
 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

 
peristiwa yang sangat melucukan berlaku sebentar tadi. 
semalam ekcelli aku ada isi borang online untuk apply DanaKCM..

lepastu tadi ada la kaunselor pendidikan KCM apa ntah telefon aku tanya pasal course aku nak amek nanti....

duk tengah sembang-sembang tu, aku ada jugak terkadang tersasul bercakap bahasa kelate. well.. anak sejati kelate lah katakan. haha..

dah tu, tiba-tiba aje kaunselor tu tanya aku, "Eh, Siti Aisyah ni ore Kelate kow?" it means "Eh, siti aisyah ni orang kelantan ke?"

aku pun apa lagi, terus jawab kuat-kuat dalam bahasa kelate "Ho...!" (which means "Ya...!")

hahaha.. lepastu kitorang sama-sama gelak. aku pun cakap "bbelit lidoh kecek luar" (terbelit lidah cakap KL) .. 

and lepastu , straightly dia cakap kelate pekat dengan aku tau tak? siap guna "kawe" dan "demo" lagi .. 

aku pun rase selesa aje nak bersembang lepastu ..hikhik. kalau tak, mau tergeliat lidah aku nih. 
 

2 comments:

  1. yus pon ada kawan orang kelantan.
    kekadang dia pon tersasul cakap kelantan dengan kitaorang.
    nasib baik yus paham sebab pakcik sedara pon orang kelantan jugak.

    ReplyDelete
  2. owh ..kira ada darah kelate jugak la ni yer.. haha

    ReplyDelete

Silakan u olls komen disini dulu ye. Your comment memang tak akan terus keluar kat sini.. I will publish and reply your comment once I open this blog. Ok? ☺

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...