Di manakah rasionalnya?

,23:01 | 5 Comment
 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 
  
gambar dicuri dari sini

so, sekarang ni, aku menetap kat Unisza, macam yang aku bagitau sebelum ni kan . aku dapat blok paling hujung.. blok I.

yang membuatkan aku post entry dengan tajuk yang entah apa-apa malam ni is, 
aku bengang sangat dengan keadaan kat blok aku ni. korang bayangkanlah, sederet kot dari blok apa ntah kat depan tu, sampai la blok I ni, semua penghuni pompuan! kira memang kawasan blok pompuan. kat unisza ni, ada satu board kat depan setiap blok yang bagi warning "lelaki dilarang masuk ke kawasan asrama perempuan" dan sebaliknya. tapi, macam yang korang nampak kat gambar atas tu , tu la blok yang aku nampak setiap kali bukak pintu rumah aku.

biasanya kosong aje. senyap sunyi. dengar kata, belum ada penghuni,
tapi tetibe aje petang tadi, masa aku baru balik dari mydin mall, lalu kat situ for sure la kan, sebab nak balik bilik. boleh pulak aku ngan kawan-kawan nampak lelaki dalam tu! 

masa tu memang rasa geram yang amat lah!
aku pun tak sure mamat-mamat ni datang dari mana.
yang aku pasti, memang aku geram sebab diorang ditempatkan kat kawasan blok pompuan! 
diapit kiri kanan oleh blok pompuan! aku jugak yang kena hadap blok ni tiap-tiap hari, tahu!!
kena lalu blok ni kalau nak pi kelas. ! adushh..
 rasa cam nak buat repot.

diorang lelaki tu dah la selalu jalan berkelompok. kitowang yang perempuan ni, selalu rilek aje lalu nak pi cafe, tetiba hari ni rasaa terancam dan tak selesa.

ia seolah-olah sudah tidak ada istilah "kawasan blok pompuan" sebab kawasan kitowang dah dicemari oleh pihak adam!!! 
ohhooo no.
hope penempatan ni hanya sementara.
really hoping.

5 comments:

  1. InsyaAllah.... Izinkan saya copy paste dan tengok respon dari warga UnISZA ya. :)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. key, fine. tapi satu lgi masalah.. kalau lalu area situ petang-petang , bau asap rokok memang xleh dibendung lg. kdg2 smpai kat tangga blok I pun masih ada bau lagi..

      Delete
  3. Pengumuman tu dah dibuat beberapa kali.. mungkin saudari takde di UniSZA masa tu... Dan mereka merupakan warga luar yang ada mengikuti sukan di sekitar kawasan UniSZA.

    Berkenaan rokok, mungkin disebabkan mereka tidak tertakluk dengan undang-undang tersebut? Opss... bukankah kita perlu mengikut undang2 kawasan yang kita duduki. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. xkisah la diorang tu nak dtg dr planet marikh ke ape.. the point is kat sini, penempatan itu tetap saja mengganggu pihak muslimat yang duk berdekatan blok tu. sy blok I, boleh tahan lagi. yang blok G tu, lagi parah.. psal rokok tu pun satu..
      bukan nak marah, cuma nk lepas perasaan je kat blog ni ekcelli. biasalah, blog personal. sume benda kite cerita. tak de niat nak cari gaduh .. tak sangka pulak ada yang ambil tahu pasal entry ni. :P btw, tq utk info nya.

      Delete

Silakan u olls komen disini dulu ye. Your comment memang tak akan terus keluar kat sini.. I will publish and reply your comment once I open this blog. Ok? ☺

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...