Jumaat, 1.00 p.m. , Kafe UniSza.

,17:52 | Comment
 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 
  title yang agak aneh disitu. .. maybe sume orang takkan paham.
anyway , ari ni mentari dah kembali menyinari bumi UniSza.. alhamdulillah.. 

so, apa kaitan mentari dan hari jumaat?
ari ni disebabkan air pun dah kering, banjir dah surut.. maka aku dan roomate mestilah akan turun beli lunch kat Cafe.. loya dow tekak asyik mengadap megi perasa tom yam aje.. semalam kan takleh turun bilik.. huhu..

jadi, sengaja je aku ngan roomate turun cafe pukul 1 tengahari sebab time ni la yang paling best nak turun ke cafe!

sebab?? sebab takde lelaki! sume pegi semayang Jumaat! kalau ade pun non-muslim je lahh..ahahahaa.. 
nampak sangat ke'racist'an aku terhadap kaum Adam disitu.

http://2.bp.blogspot.com/-QBp_gm1VxaE/UAAw-62kL-I/AAAAAAAABG4/sj4IMvd52F0/s400/guy+girl+pic

eh.! bukan racist laa.. cume kalau takde lelaki, kitorang boleh la conquer sume cafe.. sebab kalau ade lelaki, kadang-kadang ada sesetengah cafe tu penuh ngan lelaki sampai kitorang yang pompuan ni pun segan nak pi beli makanan kat sana.. tapi adillah.. sebab kat cafe yang lain sume pompuan yang conquer! muahahaaa...

racist sungguh yer penduduk penduduk kat Unisza ni??? eh, taklah! jangan pikir camtu.. benda camni terjadi secara semulajadi taw.. kitorang pun taktau dari mana mulanya..
terutama bagi pelajar dalam fakulti pengajian Islam.. kalau buat assignment dalam group, memang takkan campur pompuan dengan lelaki melainkan kalau lecturer yang suruh..
kat dewan kuliah pun.. lelaki dan pompuan memang duduk asing-asing macam kat sekolah dulu.. kalau kat dewan kuliah tu ada 2 pintu, maka lelaki dan pompuan akan keluar masuk dari pintu yang berlainan.. tu kalau fakulti pengajian Islam la.. fakulti lain kurang sikit dari segi ke'racist'an diorang.. hehe..

aku pun tak sangka jadi macam ni.. sebab selalu kalau nengok cerita kat TV, tempat duduk memang sume pakat main duduk aje.
but aku bersyukur sangat masih ada atmosphere macam kat sekolah even aku dah masuk Uni.. aku asal dari sekolah pompuan je.. so masih dalam proses meng'adapt'kan diri dalam suasana Uni.. slow-slow, lama lama biasalah kannn...

akhir kata , peace no racist!
 

No comments:

Post a Comment

Silakan u olls komen disini dulu ye. Your comment memang tak akan terus keluar kat sini.. I will publish and reply your comment once I open this blog. Ok? ☺

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...