Jatuh Longkang.

,21:02 | Comment
  السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 
malam ni aku rasa macam nak merapu meraban kejapp.. nak cakap pasal ape perasaan anda bila anda terjatuh dalam longkang di tempat awam??
hihihii.. walaupun aku tak pernah jatuh longkang.. (err .. jap. ekcelli pernah kot. tersadung kaki kat longkang masa nak langkah tu,. tapi aku jatuh 'tepi' longkang bukan 'dalam' longkang .. hahahaa..)
so ? perasaan? sakit kaki? sakit tangan? sakit lutut?? sume tu takkan dapat ditandingi oleh rasa MALU..

 
hohohoo.. of kos le kann.. masa jatuh tu, mesti first-first cepat-cepat bangun sebab nak cover malu kann.. hihihii.. masa tu tak kesah dah pasal lutut sakit ke ape ke.. asal takde orang perasan kite jatuh. hahahaa.. sebenarnya aku teringat nak buat entry ni pun sebab beberapa hari yang lepas, masa aku tengah jalan ngan kawan aku nak pi kelas, dia tergelincir kaki kat longkang jugak. huhu. naseb longkang kecik. pastu takdirnya masa tu ada sekumpulan mahasiswi tengah lalu betul-betul tepi kitorang.. malluu siott.. hihii..

point utama aku kali ni ialah MALU. yup. MALU. SHY. ALHAYA'. semua orang mesti ada saat-saat memalukan dalam idup diorang, kan? at first I thought that I was the only one that ditakdirkan untuk mengalami numerous kind of embarrasing moments.. but as the time goes by, rupe-rupenya ramai je orang yang alami kejadian yang kadang-kadang lebih 'memalukan' dari apa yang kita pernah alami.

humm.. kawan kawan sekeliling aku pun pernah cerita perkara memalukan yang diorang alami which was i think if that thing happen to me, aku mesti dah lama pi menyorok dalam gua. hohohooo..

contoh?? perkara memalukan yang aku penah buat dan alami ... huishhh! banyakk wooo... tak terkira.. kalau nak taip satu-satu, maunya tercabut jari aku yang chomell ni.. bhahahahaa...
and sampai satu tahap tu aku terpikir.. "Apsal laa hidup aku ni dipenuhi dengan perkara-perkara yang memalukan, jerrr??!!"

tapi.. bagi aku.. kita tak leh nak judge someone tu based on perkara memalukan yang dia buat yang pernah kita nampak .. sebab ... kadang-kadang, orang tu buat benda tu sume mesti ade sebab tersendiri. contoh? kecemasan. aku sendiri penah alami benda ni, sampai aku sanggup ketepikan perasaan malu aku .. and worst, perkara tu melibatkan LELAKI! yup! LELAKI!! yang mana kalau korang penah baca entry aku yang ni >> Bila Aku Jatuh Suka Kat Someone... << korang akan tau la betapa aku tak leh nak go on dengan makhluq bernama LELAKI nih. tapi bila dah terdesak sangat, sebab melibatkan purse aku yang tertinggal, pastu fon pulak aku tinggal kat kawan aku , maka berlakulah senario yang memalukan ituu..


so, pada pendapat aku.. tak payah nak malu sangat lahh.. you're not the only one in the world who have that embarrasing moment, okeyyy?? every single person in this world have it.
so, dont worry and just ignore the people watching you at that time.
 
adoiiyy  minah nii !!cakap lebatt! padahal dia sendiri pun takleh nak lupakan lagi moment-moment memalukan tu! 

hehehe... well,, at least i tried... oh tuhan . cepatlah buang segala memori hitam aku. apsal la Hadis 40 pun aku ingat-ingat lupa, tapi benda-benda tak penting macam ni pulakk aku ingat sampai besar..huh.

No comments:

Post a Comment

Silakan u olls komen disini dulu ye. Your comment memang tak akan terus keluar kat sini.. I will publish and reply your comment once I open this blog. Ok? ☺

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...