Struggling with Kain Sarung.~

,11:09 | 3 Comment
 
 
 
*sekadar hiasan* from Mr.Google.
 
 
 

actually aku tak pernah pun pakai kain sarung selama 16 tahun 8 bulan aku hidup atas dunia ni. but sebelum raya hari tu, umi ada beli kain sarung banyak gile, untuk di bahagikan kepada sanak saudara. aku yang kononnya nak teruskan pakaian tradisi mak nenek moyang dulu, terus rembat sehelai. warna hitam. cun la jugak.. (?) ehk? ntah.

haaa.. tu baru ambil. pastu bila aku nak try pakai tuh, punya la "eah", "uih" , "ish" ..macam nak berkungfu ngan panda pun ade. haahhaa.. susah beb! sekejap terjuntai belah situ, sekejap tersenget belah sana, sekejap dia tercabut terus! haha... but aku pakai seluar track laaa.. sebab masih dalam versi percubaan.

so, hari ni baru try pakai betul-betul . . (but still, seluar track kat belah dalam. :P) and the result is..... 

Happy Eid Mubarak!!!

,00:03 | 1 Comment
http://www.lionsclubs308a2.org.my/201213/wp-content/uploads/2012/08/Selamat-Hari-Raya.jpg 
tak payah nak berbasa basi, semua orang pun dah tau esok raya kan.. so, nak ucap Selamat Hari Raya kepada semua follower2 blog ni.. thanks sudi follow blog yang tak seberapa ni. and mahon ampun dan maap kalau ade tersalah taip kat mana2 entry sebelum ni.....



kalau aku nak cerita pasal hari raya, memang sampai bila pun tak habis. juz nk bagitau, baju raya aku taun ni ada 2 pasang. macam biasa la.. 1 baju kurung (warna itam) and 1 jubah (pink).

biskut raya? overall memang biskut 'tunjuk' je. yang aku buat? Siput . haha.. dah tu je yang aku rase nak makan.

Rendang tu tak payah cakap la. memang wajib tiap2 tahun. tadi baru siap masak. 3 ekor ayam tahun ni beb! haha.. dah macam kenduri dah.
 
Setia Hujung Nyawa Raya? oh no. memang tak lah. seriously aku tak minat cerita tu. and MAN doing GWIYOMI? sumpah, horror.
 

ok. that's all lah. dah ngantuk dah ni. esok nak semayang raya pulak. ape2 pon, jom layan lagu raya dulu!! 

"Forteen _ Sepuluh Jari Aidilfitri"
 

*wau. first time dengar suara Izzue Islam dalam lagu Forteen. biasa suara dia tenggelam timbul je. hehe*

SEGMEN KLIK-KLIK BY ALYAA NAJLAA

,10:11 | 3 Comment
 
 
nak join jugak ker? klik >SINI<
here, my link. fuhh.. seriesly letih tekan sume link awk tu. hehe.
http://coolstuffcdn.com/share/my/2943/3846154
 http://coolstuffcdn.com/share/my/3162/3847258
 http://coolstuffcdn.com/share/my/3208/3851176
 http://coolstuffcdn.com/share/my/3196/3847320
kasi tekan semua yer.r..
 
#kebetulan pulak, aku baru je buat entri ajak korang exchange link. kalau korang taknak join segmen ni pun takpe, boleh exchange link je ngan saya. >SINI< tau!!!!
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...