Segmen ayu : UPSR oh UPSR

,18:02 | 3 Comment
 
 
 
 
 haaa.. ingat tak aku ada buat entry, cakap taknak update dah? memang taknak update pun. sampaikan banyak segmen2 and contest yg aku gerammmmm giler nak join, terlepas begitu sahaja. tapi kali ni aku nak join gak segmen ni. sebab tuan punya segmen sendiri dah berpeluh2 blogwalking sampai kat blog aku ni. bukan senang nak sampai sini tau! haha.. 
 
*JANJI TAK DITEPATI* wekk..

so, aku akan update jugak lah blog ni kiranya. haha..

back to da point, 
ni nak jawab soalan kak ayu bagi.,

(a) saya amek UPSR tahun 2008.
(b) result 5A. (padahal aku tak bace buku pun malam exam tuh :P)
(c) subjek paling suka, B.Inggeris.

ok. done!! tq sudi jemput saya join ek , kak ayu.... 

 
*dah la tu.. dah.. pi bukak buku Biologi pulak. benda yg lepas usah dikenang. yang penting, SPM sudah sedia menanti anda..* (ni takde kena mengena ngan segmen tuh ok) :)
 
 

Struggling with Kain Sarung.~

,11:09 | 3 Comment
 
 
 
*sekadar hiasan* from Mr.Google.
 
 
 

actually aku tak pernah pun pakai kain sarung selama 16 tahun 8 bulan aku hidup atas dunia ni. but sebelum raya hari tu, umi ada beli kain sarung banyak gile, untuk di bahagikan kepada sanak saudara. aku yang kononnya nak teruskan pakaian tradisi mak nenek moyang dulu, terus rembat sehelai. warna hitam. cun la jugak.. (?) ehk? ntah.

haaa.. tu baru ambil. pastu bila aku nak try pakai tuh, punya la "eah", "uih" , "ish" ..macam nak berkungfu ngan panda pun ade. haahhaa.. susah beb! sekejap terjuntai belah situ, sekejap tersenget belah sana, sekejap dia tercabut terus! haha... but aku pakai seluar track laaa.. sebab masih dalam versi percubaan.

so, hari ni baru try pakai betul-betul . . (but still, seluar track kat belah dalam. :P) and the result is..... 

Happy Eid Mubarak!!!

,00:03 | 1 Comment
http://www.lionsclubs308a2.org.my/201213/wp-content/uploads/2012/08/Selamat-Hari-Raya.jpg 
tak payah nak berbasa basi, semua orang pun dah tau esok raya kan.. so, nak ucap Selamat Hari Raya kepada semua follower2 blog ni.. thanks sudi follow blog yang tak seberapa ni. and mahon ampun dan maap kalau ade tersalah taip kat mana2 entry sebelum ni.....



kalau aku nak cerita pasal hari raya, memang sampai bila pun tak habis. juz nk bagitau, baju raya aku taun ni ada 2 pasang. macam biasa la.. 1 baju kurung (warna itam) and 1 jubah (pink).

biskut raya? overall memang biskut 'tunjuk' je. yang aku buat? Siput . haha.. dah tu je yang aku rase nak makan.

Rendang tu tak payah cakap la. memang wajib tiap2 tahun. tadi baru siap masak. 3 ekor ayam tahun ni beb! haha.. dah macam kenduri dah.
 
Setia Hujung Nyawa Raya? oh no. memang tak lah. seriously aku tak minat cerita tu. and MAN doing GWIYOMI? sumpah, horror.
 

ok. that's all lah. dah ngantuk dah ni. esok nak semayang raya pulak. ape2 pon, jom layan lagu raya dulu!! 

"Forteen _ Sepuluh Jari Aidilfitri"
 

*wau. first time dengar suara Izzue Islam dalam lagu Forteen. biasa suara dia tenggelam timbul je. hehe*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...