Minyak Panas dan Ubat Gigi

,07:43 | Comment
 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 
 
Ookkeyyyy.. tahu. Tajuk enty aku teruk gile kan? Ni kes lame tak update blog la niii.. huuhuu.
Tak kisah la. Nanti aku akan perbaiki balik dari semasa ke semasa.
So. Apa kaitan minyak panas dan ubat gigi? Rasanya most of you guys mesti dah tau kann.. terutama yang selalu kena minyak panas . (secara tak langsung maksudnya yang selalu masuk dapur tolong mak masak laa.. :P hewhewhew)


Sebab semalam aku tolong Umi masak sup ayam. Masa tengah tumis perkakas-perkakas sup yang kering tu (kulit kayu manis and the geng) , tiba-tiba dia meletup bomm tebabom la pulakk… haa.. amek ko. Sekali masa tu memang muka aku dekat sangat dengan periuk . alhasilnya menjerit la aku dengan suara bak penyanyi opera. Hahahaa.. ehhh.. jangan main sedap mulut aje cakap aku tak biasa kena minyak panas. Kalau setakat kena minyak masa goreng ikan tu, tak de la pulak aku nak update dalam blog ni. Masalahnya sekarang ni benda tu meletup memang kuat giler..

So, lepas tu aku terus gi sapu minyak but-but. Tahu tak? Ala senang cite macam minyak gamat la jugak. Tapi kepanasannya semakin menjadi-jadi pulak. Dah la kena minyak tu kat bahagian mata. Pedih woo.. so jalan penyelesaian terakhir, aku terus pi masuk bilik air dan sapu ubat gigi. Lepastu baru la start rasa sejukkk… rasa nyaman gile muke. Haha.

Dan Alhamdulillah, kesan minyak panas tu ada la , merah sikit-sikit tapi tak teruk la sampai gelembung .

So? Korang expect aku nak cakap yang lepas ni aku takkan goreng apa-apa dengan minyak panas lagi sebab trauma? Hah. Tak payah nak mengada. Try la cakap camtu kat Umi. Batu lesung makannya. Hahaha.. kalau bukan aku dengan kakak aku, sape lagi yang nak tolong Umi masak? pastu pulak akak aku baru pergi KL minggu lepas .. So kebanyakannya memang aku la yang kena masak. Kadang-kadang masak dengan Umi. Kadang-kadang masak sorang-sorang. Huu.

Humm.. anyway minggu depan aku pulak kena kembali ke UniSza balik.
Hari tu Umi tanya aku masuk balik bila. Bila aku cakap minggu depan, dia cakap dia ingatkan minggu depan satu lagi. Humm.. pastu boleh pulak dia bagitau aku tak payah pergi lagi sebab dia nak suruh aku masak kat rumah. Aku pun macam ohh.. jadi aku ni ada kat rumah Cuma untuk masak, basuh pinggan, kemas rumah aje la yeee...
Hhaha.. rasa macam dipergunakan. Tapi takpelah. Bila Umi cakap macam tu , aku rasa berharga la jugak. Well at least ada benda aku boleh buat untuk berbakti pada Umi..kannn???

*rasa sedih pulak nak tinggal Umi. Nanti sape nak tolong cuci pinggan, masak, dan kemas rumah? :((  *
 

Cerpen : Hey, you! Jangan Sentuh Aku! - Part 13

,11:38 | Comment
so.. setelah lama menghilangkan diri.. akhirnya aku update jugak cerpen aku ni. fuh! penat. sorry sebab lambat sangat. agak-agaknya dah basi dah cerpen aku ni. takpelah. just enjoy this.
  PART 13
  
Sebaik sahaja Humaira’ menghampiri pintu untuk keluar dari perpustakaan, dia ternampak kelibat Irham yang sedang merenungnya tajam. Dengan segera dia mengalihkan pandangannya ke arah lain. Kakinya dihayun laju sehingga melepasi pintu perpustakaan itu.

“Ira? Kau okey?” soal Alya tiba-tiba. Riak wajah Humaira’ yang berkerut seribu membuatkannya sedikit khuatir.

“Okey aje,” balas Humaira’, lalu sebuah senyuman plastic ditampal pada wajahnya, dengan harapan ia dapat menghilangkan rasa getar yang mula memuncak dalam hati. Sarah pula hanya mampu memerhati dalam senyap.

Mereka bertiga akhirnya tiba dikafeteria untuk mengisi perut yang sedang menyanyi sejak tadi. Tiga pinggan nasi campur dan 3 gelas air sirap bandung selamat sampai di atas meja mereka tidak lama kemudian. Namun, sebelum sempat suapan pertama masuk ke dalam mulut mereka, Wawa menerpa ke arah meja itu bersama 3 orang rakannya yang telah menjadi saksi kepada kemelut yang berlaku antara Humaira’, Irham dan juga Wawa. Mereka ialah gadis yang diberi nama Farah, Nadia dan Maria.

“Oh… jadi, ini lah perempuan yang kononnya nak rampas Irham dari aku tu?” kata Wawa dengan nada megah tahap petala keenam belas. Matanya melirik pada Humaira’ dari atas hingga ke bawah, memerhati penampilan gadis itu. ‘Ceh! Perempuan macam hantu bungkus ni nak pikat Irham? Dia ingat Irham nak sangat kat dia?’ Dalam diam, hatinya sempat mengutuk. Percuma sahaja sudah dapat dosa kering.

Klik di >SINI< untuk lihat semua part dalam Cerpen ni.
 

[VIDEO] Macamana Video Se'boring' Ni Boleh Dapat 800,000+ VIEWS

,18:17 | 2 Comment
 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 

 
pelik tapi benar. 
aku taktau macamana boleh ada orang yang sanggup rakam video macam ni pastu upload kat Utube. 
aku tak tau macamana video ni boleh dapat 5000+ likes.
aku tak tau macamana aku boleh bukak video ni.
dan aku tak tau macamana aku boleh tengok video ni sampai habis tanpa skip even sekali !
argh.. tension! buat membazir je masa 9 minit aku!

*lepas tengok terus rasa nak tidorrrrr.....*
zzzzz..
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...