Jumaat, 1.00 p.m. , Kafe UniSza.

,17:52 | Comment
 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 
  title yang agak aneh disitu. .. maybe sume orang takkan paham.
anyway , ari ni mentari dah kembali menyinari bumi UniSza.. alhamdulillah.. 

so, apa kaitan mentari dan hari jumaat?
ari ni disebabkan air pun dah kering, banjir dah surut.. maka aku dan roomate mestilah akan turun beli lunch kat Cafe.. loya dow tekak asyik mengadap megi perasa tom yam aje.. semalam kan takleh turun bilik.. huhu..

jadi, sengaja je aku ngan roomate turun cafe pukul 1 tengahari sebab time ni la yang paling best nak turun ke cafe!

sebab?? sebab takde lelaki! sume pegi semayang Jumaat! kalau ade pun non-muslim je lahh..ahahahaa.. 
nampak sangat ke'racist'an aku terhadap kaum Adam disitu.

http://2.bp.blogspot.com/-QBp_gm1VxaE/UAAw-62kL-I/AAAAAAAABG4/sj4IMvd52F0/s400/guy+girl+pic

eh.! bukan racist laa.. cume kalau takde lelaki, kitorang boleh la conquer sume cafe.. sebab kalau ade lelaki, kadang-kadang ada sesetengah cafe tu penuh ngan lelaki sampai kitorang yang pompuan ni pun segan nak pi beli makanan kat sana.. tapi adillah.. sebab kat cafe yang lain sume pompuan yang conquer! muahahaaa...

racist sungguh yer penduduk penduduk kat Unisza ni??? eh, taklah! jangan pikir camtu.. benda camni terjadi secara semulajadi taw.. kitorang pun taktau dari mana mulanya..
terutama bagi pelajar dalam fakulti pengajian Islam.. kalau buat assignment dalam group, memang takkan campur pompuan dengan lelaki melainkan kalau lecturer yang suruh..
kat dewan kuliah pun.. lelaki dan pompuan memang duduk asing-asing macam kat sekolah dulu.. kalau kat dewan kuliah tu ada 2 pintu, maka lelaki dan pompuan akan keluar masuk dari pintu yang berlainan.. tu kalau fakulti pengajian Islam la.. fakulti lain kurang sikit dari segi ke'racist'an diorang.. hehe..

aku pun tak sangka jadi macam ni.. sebab selalu kalau nengok cerita kat TV, tempat duduk memang sume pakat main duduk aje.
but aku bersyukur sangat masih ada atmosphere macam kat sekolah even aku dah masuk Uni.. aku asal dari sekolah pompuan je.. so masih dalam proses meng'adapt'kan diri dalam suasana Uni.. slow-slow, lama lama biasalah kannn...

akhir kata , peace no racist!
 

Kisah Pau dan Biskut Kering.

,18:35 | Comment
 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
  
seperti yang aku cerita sebelum ni, kat unija sekarang tengah banjir kan... so walaupun kitorang susah nak turun ke cafe, alhamdulillah ada jugak yang sanggup nak datang ke blok untuk agihkan makanan.. 
mula-mula masa aku duk baring atas katil tadi, dengar suara jerit suh sume turun amek makanan. ... pastu roomate aku gi amek sebab aku malas nak pakai stokinn.. huhuhu.. coz ada lelaki kat situ. 
then naik naik je dia bawak pau kaya.. huu.. lapor.. ngap kejap aje dah abis. pastu tak sampai 2 minit ada pulak yang panggil suh gi amek biskut keringg.. roomate aku sekali lagi jadi mangsa, (sorry kawan) .. dan dia amek tupperware aku yang kecik pastu gi isi biskut kat bawah.. sikit je yang dapat.. 
sekali housemate aku angkut tupperware besaarr punye gi isi biskut tu.. agak agak boleh buat bekal sebulan kot.. hahaha.. 

  its okay lahh..at least ari ni dah boleh save duet. makan megi dengan biskut kering aje.. hihihii..

Bekalan Penting Semasa Banjir di UniSza.

,09:51 | 1 Comment
 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 
aku taknak cerita panjang-panjang la... just nak bagitau yang sekarang ni blok aku air dah hampir nak menenggelami tangga yang last.. maknanya kalau tangga tu tenggelam, maka air akan masuk ke rumah - rumah di tingkat satu. nasib aku kat tingkat 2 . hehehee.. loceng warning dari tadi tak berenti renti berbunyik. bingit telinga weyyy..

jadi.. buat adik adik akak abang yang nak masuk unija, ni je la info yang aku boleh sediakan untuk korang,, 
kalau musim banjir, antara bekalan yang perlu korang sediakan ialah..

cam biase.. payung..


rain coat. just in case payung hilang or dicuri or diterbangkan angin monsun barat daya.


dan kasut but PUA CHU KANG! haha.. sebab at certain time terutama kat blok kediaman baru, memang air akan sampai ke paras lutut. so, binatang-binatang reptilia yang chumel panjang, tak berkaki tu memang akan muncul.. sebab tu kena beware. biawak, cacing, ulat, tikus, tak payah cakap ar.. memang sume keluar dari tempat persembunyian mereka.
  
ahhh.. dan sebelum terlupa! bekalan terakhir!

 
 
UBI KAYU REBUS!! huuu... lapaaa... dari pagi tadi tak makan pape sebab takleh turun pi cafe. asenye cafe pun tutup kot.. sebab makcik-makcik cafe maybe dah takleh masuk ke unija sebab jalan kat depan unjia ni dah banjir terukk. .. kereta takleh lalu.. hanya lori dan hilux je ..
 
so, sila sediakan bekalan makanan yang mencukupi ok!
 nasib megi aku ada banyak lagi stok... hehehehee..
 
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...