"Saja Geli Tekak.."

,21:04 | Comment
 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 
  tadi roomate tengah baca wassap.. tetibe die tersengih sorang2 pastu suruh aku dengar ape die nak baca.. dan die pun bacalah wassep tuu.. seperti mana yg tertera dibawah niii..

"Info dari HOSPITAL BESAR KENINGAU. Satu kejadian kebakaran telah berlaku di bilik mayat Hospital BESAR KENINGAU sebentar tadi yang hampir memusnahkan keseluruhan bilik mayat tersebut. Pihak petugas hospital berjaya menyelamatkan hanya 14 daripada 21 mayat yang ada. Namun diberitakan selebihnya 7 lagi mayat telah melarikan diri kerana tidak tahan dengan asap tebal. Pihak polis telah berjaya menahan 6 daripadanya di tanah perkuburan berhampiran manakala 1 lagi sedang membaca teks ini untuk mengikuti perkembangan terkini.klau anda rasa trkena sila antar kpda mayat2 lain .. btw , rajin korang  bacaa          aku pon terkena! ..          hahahaha.."

so, disebabkan aku dah penah baca wassep ni, maka aku tak gelak lahh.. pastu dengan tanpa perasaan aku tenung roomate aku tu sebab lepas baca tu die gelak kecil. pastu bile aku senyap, die tetibe buat muke series dan cakap,

 
"tak lawak pun,kan??" 
aku jawab "tak.."
"memang tak lawak punnn"
 "abis tu nape *.......*(nama roomate) gelak?"
"saje. geli tekak.." 
pastu roomate pun "ha ha ha" konon tengah test suara. 
lepas tu barulah aku gelak dengan penuh perasaan.. puhahahahaaa.. dialah roomate yg satu-satunye tak penah fail untuk buat aku gelakkk. XD


#so....akhirnye aku langgar jugak pantang aku .. haha. tak leh tahan sangat .. rasa nak update blog ni membuak-buakk. #
 

Giveaway Ilmu Buat Duit Dengan Affiliate

,08:22 | 4 Comment
GA Ilmu Buat Duit Dengan Affiliate



Masalahnya aku Memang busy giler...

,00:47 | Comment
 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 
  dulu aku selalu gak terpikir.. asal la blogger femes memes macam lyssa faizureen tu boleh stop update entry bila dah masuk Uni.. aku ingatkan blogger yang dah pro ni takkan berenti update blog diorang sebab ye lah.. blog dah ramai follower kann.. ramai silent reader.

tapi bila aku dah jejak semester kedua kat Unisza ni, baru lah aku tahuuu... betapa susahnya nak maintain update blog setiap hari.. yup.. sejak sem 2.. sem 1 tak rasa pape lagi.. rasa cam duk kat sekolah pun hadee.. bile dah masuk sem 2 ni.. hmmm.. amek ko!! sekali 9 subjek kena pulun dalam masa 14 minggu! yang subjek guna buku nipis takpe lagi.. tapi kalau yang gune kitab bahasa arab tebal-tebal tu.. memang aku angkat bendera putih ahhh...series .. 

ekcelli masa first2 sem 2 ni aku agak banyak jugak la curi masa nak update blog ni.. pastu bile dah masuk minggu yang ke 10 gituu.. memang tak sempat sangat sangat sangat. kalau ada aku update pun, entry tu mesti title ntah pape, pastu isi kandungannya ke laut, dan ending nya ditulis tanpa perasaan..hahahaha..  perasan tak??? 

sebab tu la aku terus decide buat masa sekarang ni, nak stop dulu maybe sampai habis exam final bulan 1 tahun depan... fuh! aku rindu jugak sebenarnya.. rindu nak blogging dengan sepenuh jiwa raga aku  ..tapi , tu lahh.. keadaan aku sekarang ni.. memang tak dapat aku gambarkan.aku taknak la tulis entry yang tak datang tulus dari hati aku sendiri. bila aku nak buat satu satu entry, kalau boleh nak tinggalkan satu kesan pada hati para pembaca.. ceewwwaahh.. ayat ko! macam la banyak sangat follower blog ko ni!!

and by the way, cerpen aku masih tergendala sampai ke saat ini. sorry sangat sangat sangat la weyyy... aku janji!! jika diizinkan Allah, habis je final exam ni, aku akan tamatkan cerita tu!! pinky promise!! (erk.. perlu ke pinky promise bagai??) :p

dan biarkan aku tumpukan masa sekarang pada pelajaran aku.. aku ni bukan budak genius .. (even kawan2 aku selalu cakap aku pandaii :p) aku bukan jenis yang baca sekali terus melekat dalam kepala otakk.. so... biarlah orang nak kata ape pon, aku sendiri kenal setakat mana kemampuan diri akuu.. jadi.. humm .. ni pun curi-curi masa lepas discussion dengan kawan kawan tadi pasal esaimenn.. huu... kalau siang hari, memang tak dapat la nak update entry nii.. 
aku tulis ni pun dalam keadaab rushing sebelum melelapkan mata yang memang sedang kuyu tahap petala ke 78 sekarang nii.. hohohohooo...

so, salam manis! dan salam sayang dari aku.. kalau aku mati sebelum sempat nak tulis entry baru lepas ni. maafkan la ye segala salah dan silap aku.. and i hope korang tak rindukan aku!! bahahahahaaa... (poyo gile ah minah ni ..sape ntah nak rindu kat die!!)
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...