Resipi Strawberry Chocolate Tart

,08:43 | 1 Comment
  السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 
 
 tadi masa jenjalan kat wall FB, tetibe mata terlekat kat video niii... aumm ..! aumm!! bikin aku rasa laper aja pagi2 ginii.. 
 
 
 
makkk.. tolongg... !! aku dah la suke cekelatt.. takpee.. takpe.. tunggu la aku balik umahh.. i will make thiss!! 
in sha Allah.. :)

korang yang nak tengok resipi ni,, boleh nonton video dibawah.. 
tapi awas!! sila tutup mulut rapat-rapat supaya air liur tak keluar melelehh.. huhu..
 



Intan Berlian Mega Giveaway 2015

,17:52 | 3 Comment
 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 
ari ni aku sedih sebab dah jalan jauh jauh nak pi kelas, sampai sampai je tengok pintu kelas kunci. pastu kitorang sume lost contact dengan prof. haduyaii.. terpaksa la berpatah balik menapak ke bilik dalam keadaan hujan renyai-renyai membasahi bumi UniSza ni. hohohohh.. 

maka nak dijadikan entry, aku balik main henfon. pastu terjumpe giveaway dari belog IntanBerlian. ok set. untuk mendamaikan hatiku yang gundah gulana ni, aku join la sekali. wakakakakaaa. ...


Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :-

1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia
2) Buat Entry bertajuk "IntaNBerliaN Mega Giveaway 2015"
3) Letak banner IntaNBerliaN Mega Giveaway 2015 dalam entry
4) Letak link sponsor dalam entry
 5) Hantar link entry u all ke kotak komen entry ini
 6) Nak lagi senang, copy je entry ni.. (",)

TARIKH TUTUP : 30 APRIL 2015
 

'Churros' tu Ape???

,17:19 | 5 Comment
 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 
  ari tu mase tengah syok lepak kat bilik sambil korek idung , (hakhak.tipuu) roomate ade tanye akuu .. "churros tu ape ek?" 
aku pun pelik lahh... tak penah dengar pun namanya.. ..
aku siap suruh dia eja satu-satu lagi. hahaha..
lastly, dia tunjuk whatsapp kawan dia tu.. aku baca. kawannya suruh dia beli churros. 

ehh?? ntah. aku tak tauu..

pastu semalam, masa aku baru balik dari kelas , ternampak satu plastik yang menarik perhatian aku di antara plastik-plastik lain yang turut berada di tangga blok aku tu.. 
aku jenguk ke dalam. nampak satu bekas kecik. ada sticker tulis "Churros". RM 4.50. huhuuuu.. perlu ke mention  harga dia? 
ohhhh... jadi , ini lah namanya churros! aku baru ingattt.. ari tu coursemate aku penah beli and aku penah rasa benda nii.. hahaha.. tapi takde pulak aku nak menghafal nama pelik dia tu.. kihkihkihh.. 
 
so, kepada korang-korang yang belum kenal churros tu, boleh la rajinkan diri untuk menggoogle yer.
kat bawah ni, hasil penggooglean(ejaan berbelit takleh blah) aku tadi..


rasa dia macamana?? umm... nak kata sedap tu tak de lah sedap sangatt.. rase cam makan tepung goreng cicah coklat jer... 
first time rase, memang agak awkward rasa diaa.. tapi lama-lama, okey lah kot..

korang pulak dah lama ke kenal makhluq ni?? or baru tahu bila baca entry ni??
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...