Malam ni Gila Download...

,21:08 | 1 Comment
 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 
tak tau la ape yang tak kena malam nii..maybe kepala otak tak betol kot sebab tak cukup tidur.. hahahaha.. tadi tetibe je bukak playstore pastu download games dan apps ikut suka hati nenek sepupu mak sedara aku .. sampaikan penuh ... tengok ni aku snap notification akuuu.. 

 
tengok tuuu... entah pape ntah aku donlot. tang game tu, kejap aje tuu.. jap lagi aku test kalau tak best, aku uninstall la balikkk. hihihiihii..
 

That Embarassing Moment...

,00:01 | Comment
 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 
  semenjak aku masuk Unisza ni, aku tak tau la kenapa, tapi memang banyak benda yang memalukan yang berlaku kat akuuu.. terlalu banyak kalau aku nak citer kat blog ni pun takkan habiss.. huuhuu.

alkisahnya.. hari ni ada la kelas ganti di malam harii.. pastu aku dah siap awal dahhh.. cume kawan aku pulak yang belom siap.. maka terpaksalah aku tunggu dia sekali.. sampaikan aku sekali jadi muka lewattt.. (nampak tak permainannya disituu ...?) hmphh..

maka setelah sampai kat kelas tu, tak payah cakap la.. memang konpem masa kitorang masuk tu, every person dalam kelas tu matanya memang difokuskan pada kitorang ahh... tak boleh nak describe perasaan aku at that moment.. 
pastu pulak, kelas yang diguna malam ni ekcelli kelas yang tak penah diguna oleh kitorang sebelum ni . sebab kelas ganti kann.. so, kelas pun main pilih aje lahh.. 
and disebabkan itu, kerusi and meja pulak tak adeee.. ko cuba bayangkan kalo situasi tu berlaku pada korang sendiri ? dah la masuk lewat, pastu bile masuk tu ase macam 'princess' yang sedang ditunggu-tunggu oleh sekalian rakyat jelata.. and kerusi pulak tinggal kerusi yang kat bahagian lelaki aje yang kosongg. antara 3 orang tu, aku la yang jadi manusia first sekali memberanikan diri pi duduk kat meja at bahagian lelaki tuu.. and meja yang kosong ada 2 aje kat belakang sekali masa tu  pastu bila aku gi duduk kat situ , lelaki yang duduk kat depan aku tu pegi la duduk kat depannn.. hah  .. baru la ada 4 meja kosong. pastu baru la kawan aku 2 orang tadi tu datang duduk kat situ jugakkk.. 


tak penah kot rasa malu sampai macam tu sekali. rasenya nak aje pakai plastik sampah atas kepala.... fuhh. ape nak buattt ... dah nasib badannn.. redha aje laaaa........
 

Best Ke Drama "Mr. Istikharah" ??

,16:30 | 4 Comment
 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 
haaa... dengar kata drama ni meletop-letop lepas ditayangkan kat TV3 ari tu sempena Maal Hijrah. malam tu pulak, abang aku tengok bola. so, dah habis perlawanan antara JDT dengan Pahang, baru lah adik aku TERbukak TV3.. ayah and kakak aku pun join tengok sekali.
masa tu aku tengah mengadap lappy. biasalah .. aku dan lappy memang tak leh dipisahkan. pastu tetibe kakak aku cakap "Eh, tu bukan Ashraf Muslim ke?" pastu dia siap mention nama aku lagi, nak cakap yang Ashraf Muslim tu dah belakon balik.. 

korang jangan tak tauuww... aku kalo dengar nama Ashraf Muslim je, mesti terus rasa nak tersedak. bhahahaa.. dulu aku memang minat die... memang la takde tulis dalam blog ni,, sebab masa aku start build blog ni , aku dah tak minat dia dahhh..

so, tetibe bile dengar kakak aku cakap camtu, terus aku pi ngadap TV. tapi sayang nyaaaaa..
scene Ashraf Muslim dah habissss!! bhahahahaa.. padan muke ko ecah.. buat membazir aje tenaga aku melompat dari sofa gaya Kluang Man semata-mata nak pi tengok dia. muahahaa..

maka setelah habis je citer tu, aku online dan nampak ramai jugak blogger-blogger yang tulis pasal Drama ni dan ada jugak yang puji.. cakap syiok la.. best la..

aku pun apa lagi. memang la terus pi cari drama tu and terus downloadd! hihihiii..
rindu nyeee tengok muke Ashraf Muslim yang tak hensem tuuu :P (sila abaikan kesengalan yang berlaku)

dan komen aku lepas tengok citer tu??
cite ni memang best sangat sangat sangatt! yes! bukan sebab Ashraf Muslim auwww.. 
tapi sebab jalan cite die memang menarik. lagipun banyak point dan nasihat yang terkandung dalam drama ni. aku pelik jugak masa tengok drama ni.. sebab sume pelakon pompuan dia pakai tudung dan scene-scene yang berlaku sentuhan antara bukan mahram memang tak adee.. pastu baru perasan yang drama ni terbitan dari Al Hidayah Production.. ooohh.. patutlahhhh..

bagi sesape yang belom tengok lagi, aku cadangkan supaya tengok drama ni .. memang tak rugi.. 
drama ni membahaskan isu kinda Cinta Islamik yang bagi aku tak asing lagi dalam kehidupan remaja zaman sekarang ni.. dia sentuh perihal Minat pada sorang Ustaz sampaikan terbawak-bawak mimpi dan sampai ke tahap 'puja' Ustaz tu melebihi Nabi Muhammad S.A.W sendiri. kite kan dah ada Role Model terbaiik.. jadii.. kenapa perlu kite cari manusia lain untuk dipuja dan dikagumi seperti itu??
even dia seorang USTAZ punn,, perbuatan kite tu tetap salah..

dan pasal Istikharah. sekarang ni memang ramai yang buat istikharah kalau nak cari jodoh. tanpa kebanyakan kita sedari, kadang-kadang bukan mimpi tu petunjuk Istikharah kite.. kadang-kadang Allah bagi petunjuk dari sumber lainn.. kadang-kadang bukan orang yang muncul dalam mimpi kite tu ialah jodoh kite.. 
kadang-kadang kite tak sedar.. bahawa kite dah ada kecenderungan sendiri.. dan sebab itulah kite sampai boleh termimpi-mimpikan orang yang bukan jodoh kitee..

pastu pulak Heroin drama ni namanya aishah.. lagi laaa aku sentappp..! hohohoo..
korang nak tengok jugak? ni kat bawah ni aku baik hatiiiiii nak tolong korang. hehe. selamat menonton!



 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...