Struggling with Kain Sarung.~

,11:09 | 3 Comment
 
 
 
*sekadar hiasan* from Mr.Google.
 
 
 

actually aku tak pernah pun pakai kain sarung selama 16 tahun 8 bulan aku hidup atas dunia ni. but sebelum raya hari tu, umi ada beli kain sarung banyak gile, untuk di bahagikan kepada sanak saudara. aku yang kononnya nak teruskan pakaian tradisi mak nenek moyang dulu, terus rembat sehelai. warna hitam. cun la jugak.. (?) ehk? ntah.

haaa.. tu baru ambil. pastu bila aku nak try pakai tuh, punya la "eah", "uih" , "ish" ..macam nak berkungfu ngan panda pun ade. haahhaa.. susah beb! sekejap terjuntai belah situ, sekejap tersenget belah sana, sekejap dia tercabut terus! haha... but aku pakai seluar track laaa.. sebab masih dalam versi percubaan.

so, hari ni baru try pakai betul-betul . . (but still, seluar track kat belah dalam. :P) and the result is..... 

Happy Eid Mubarak!!!

,00:03 | 1 Comment
http://www.lionsclubs308a2.org.my/201213/wp-content/uploads/2012/08/Selamat-Hari-Raya.jpg 
tak payah nak berbasa basi, semua orang pun dah tau esok raya kan.. so, nak ucap Selamat Hari Raya kepada semua follower2 blog ni.. thanks sudi follow blog yang tak seberapa ni. and mahon ampun dan maap kalau ade tersalah taip kat mana2 entry sebelum ni.....



kalau aku nak cerita pasal hari raya, memang sampai bila pun tak habis. juz nk bagitau, baju raya aku taun ni ada 2 pasang. macam biasa la.. 1 baju kurung (warna itam) and 1 jubah (pink).

biskut raya? overall memang biskut 'tunjuk' je. yang aku buat? Siput . haha.. dah tu je yang aku rase nak makan.

Rendang tu tak payah cakap la. memang wajib tiap2 tahun. tadi baru siap masak. 3 ekor ayam tahun ni beb! haha.. dah macam kenduri dah.
 
Setia Hujung Nyawa Raya? oh no. memang tak lah. seriously aku tak minat cerita tu. and MAN doing GWIYOMI? sumpah, horror.
 

ok. that's all lah. dah ngantuk dah ni. esok nak semayang raya pulak. ape2 pon, jom layan lagu raya dulu!! 

"Forteen _ Sepuluh Jari Aidilfitri"
 

*wau. first time dengar suara Izzue Islam dalam lagu Forteen. biasa suara dia tenggelam timbul je. hehe*

SEGMEN KLIK-KLIK BY ALYAA NAJLAA

,10:11 | 3 Comment
 
 
nak join jugak ker? klik >SINI<
here, my link. fuhh.. seriesly letih tekan sume link awk tu. hehe.
http://coolstuffcdn.com/share/my/2943/3846154
 http://coolstuffcdn.com/share/my/3162/3847258
 http://coolstuffcdn.com/share/my/3208/3851176
 http://coolstuffcdn.com/share/my/3196/3847320
kasi tekan semua yer.r..
 
#kebetulan pulak, aku baru je buat entri ajak korang exchange link. kalau korang taknak join segmen ni pun takpe, boleh exchange link je ngan saya. >SINI< tau!!!!
 

Jom Maen Tukor2 Link!!!

,09:20 | 4 Comment
 
 
kalau dah name exchange link tu.. korang paham2 je la link ape kaaan...
 
so, this is mine :

http://coolstuffcdn.com/share/my/2943/3846154
 http://coolstuffcdn.com/share/my/3162/3847258
 http://coolstuffcdn.com/share/my/3208/3851176
 http://coolstuffcdn.com/share/my/3196/3847320
 http://my.sharings.cc/isyapurple/share/LifebuoySuci3
 http://my.sharings.cc/isyapurple/share/TMBestParamFood
 http://my.sharings.cc/isyapurple/share/HitzT2
 
haa.. banyak ker? aku tak suroh korang klik semua pon.. tapi kalau korang klik 1, link yg korang suruh aku tekann pun bagi 1 je la ekk? kalau korang tekan sume 7 link tuh, baru la korang boleh bagi 7 link kat aku.. kire seri la .. tak gitu? hehe.. so, feel free to klik and drop ur link too!! 
 
*REMEMBER!! sebelum tekan link tu, pastikan clear dulu history korang... keyh!*

*hey guys! wanna join me on FB? nanti boleh maen tekan2 kat FB pulak.. 
be my fren, okeyh? Click >HERE<
nanti kalau korang share ape2 link, tag je kat aku. okeyh? beres.
 
 

Karya aku seterusnya...

,18:06 | Comment

takde keje betol aku ni kan? buat doodle sikit, nak update. buat sikit, nak update. padahal bukan cantik pon. haha.. 
 sukati korang la nak cakap ape. asalkan hati aku gumbira. so, setelah pembikinan doodle pertama aku >INI<, aku teruskan ngan dudel yg laen pulak.. antaranya arnab pink ni hah.. 

*semasa proses pembikinan..*

oh my! seriously, aku tak reti nak lukis yg kiut miut .. haha.. and the result is.. (takde la jauh beza sangat)


biarkan aku bersama imaginasi ku.. jangan ganggu karya aku! (pehal ko tetibe je)
ok. cut the crap.

and seterusnya.. aku ade edit 1 card utk bufdey kawan baik aku yg akan tiba 1 hari lagi.. 



berbekalkan gambar ni yg dicuri dari Mr. google, .. 
ini lah hasilnya...

*klik utk tengok dgn lebih jelas*


erk! tetibe je kawan aku pakai furdah. haha.. takde laa.. mane ade. tu aku edit khusus utk masukkan dalam blog ni. muka anak dara orang beb.. mane boleh maen tayang free2.. 

abaikan sahaja carutan aku pasal 'Oldness' semua tu. aku saje je nak wish laen dr yg laen. hehe..

also, aku ade buat mata doodle berbekalkan tutorial >Ni< dah puas aku cari, tapi jumpe satu je yg ajar tuto nak buat. yang laen sume ajar suruh download. haha. *ko ni kerek giler kan? dah la tak pandai buat, orang suruh download jer, ko taknak.

apa2 pun, ni lah hasilnyaa..


takde la secumel yg asal tu. aku buat pun bukan ikut 100%. . saje je nak try. bab touchup2 tu memang aku malas. haha..


so, do U guys think that I'm deserve to create more artwork? or U guys think that I should go out from here coz I'll be messing up the 'ART'.. ? feel free to leave ur comment below. thanks. 

Wassalam..




confused right now. perlukah aku terus berkhidmat utk ChurpChurp atau beralih saja ke 8Share ..??

klik sini tau!!

2

and drop your link to, ! nanti aku tekan!



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...