Mimpi Jadi Kenyataan.. ~Fon Baru!!!

,17:56 | 6 Comment
          

Alhamdulillah... Segala Puji bagi Allah..
At last, Mimpi aku jadi kenyataan.Nokia C3 selamat ada dalam genggaman.. kira okey lah tu.. guna duet sendiri , ..so taknak la berhabis duit untuk fon.. banyak lagi buku nak dibeli.. Aku dapat fon ni dengan harga 294 ringgit Malaysia.. murah jer.. budak2, tak leh pakai fon mahal.. heheee..
Check this out!!


Terpaksa beli warna gold.. sebab warna lain takde..


2.0 MP.. kira okeyh laa..

Boleh tahan nipis gak..




My Favourite Song.. (For this time being..hehe)

,10:16 | Comment

 


Hari ni tak tau macamana ..tapi terasa nak 'review' lagu2 favourite aku plak.. mane la tau.. nanti jadi favourite korang pulak... cer tengok ,cer tengok.. tapi aku bagi link download je laa.. Weblagu.


Ni paling latest aku download .. tadi baru.. Lagu Akim n Stacy - Kembali. aku baru dengar lagu ni pun dalam citer akasia 'Cinta Itu Milikku' ... citer tu besstttt... giler!! lagu pun best.. tapi ending die tak boleh blah! budak kecik tu .. ntah paper ntah.. nak dengar / download ?? Tekan >SINI<

Yang kedua latest aku download.. pun baru tadi.. OST mimipi Cinderella.. Diandra Arjunaidi - Angkasa. Enjoy giler lagu ni.. funky gitu..  Nak try dengar ?? Klik >SINI< . download terus ar, key?? hehee..

Yang ni, aku dengar dalam citer 'Istanbul Aku Datang' .. kalau nak feeling2 jiwang tu, boleh enjoy lagu ni.. bestt.. Tekan >>Tomok - Aku Datang.

Ok, yang ni Lagu UNIC.. best... OST Warkah Cinta... at TV Alhijrah.. tapi kesian.. aku tak tau tajuk..... hehee.. Klik >SINI< tak nyesal punyer.

Lastly.. OST sinetron Aliya.. Letto - Menyambut Janji.. Klik >SINI!!<

key,Harap sume link aku bagi tu menjadi.. kalau tak, pandai2 la korang godek2 sendiri ekk.. 
key, bubye.. wassalam.. 


 


Curious about what #Churprise is? Join me to find out more! Today, they’re giving away a 16GB iPad Mini.

Yeyy!! Henfon Baru!!!

,20:11 | Comment


Mase tu, aku tengah godek2 fon yang aku baru beli .. touchscreen punyer,. warna pink pulak tu! ehheee... pastu aku letak kat atas katil dalam bilik aku kejap. then, aku pegi dapur minum air. pastu, mase aku nak masuk bilik aku balik tu, kakak aku barukeluar dari bilik, then die cakap "buruknyer fon kau! bukan cantik pun..harga je mahal.."
pastu aku pun jadi terkedu plus terkesima. eh, eh! fon aku lagi cantik dari fon die kot... aku cakap dalam ati je la... pastu, aku masuk balik dalam bilik, nak ziarah fon bahru aku balik.. biase laa.. fon baru kannn..

pastu, aku pun belek2 bantal, carik fon aku tu.. aku nampak jalur2 kaler pink fon aku, then bile aku tarik keluar dari bawah bantal tu........

WHAT??!!! ape dah jadik ngan fon aku nih!!! aku tengok fon tu screen die dah jadik sempit nak mampos.. kaler kuning pulak tuh!tulisan hitam jer.. pastu ade button banyak2 .. ehk?? bukan fon aku touchscreen ker??

aku mase tu memang rase nak nangis guling2 atas lantai.. tapi aku tahankan aje,,takut malu..
tapi mase tu fikiran aku dah berperang antara kenyataan "eh!bile mase pulak aku beli henfon buru ni??" dengan "ha'ah la...buruknyer enfon aku ni.... :-( "

dan.. yang menang adalah ... "ha'ah laa.. fon aku ni buruk..." aku cakap kat kakak aku dengan nada sedih plus kuciwa giler.. "tak boleh tukar ngan fon lain ker, hah?" hahahaaa.. sodap mulut je aku, nak tukar fon macam tukar ceklat sugus.. then, aku terdengar bunyi alarm fon aku.. buruknyer lagu.. wahh.. malu.....!!

beberapa minit lepas tu, aku dengar lagi bunyi alarm fon... dan, akhirnya aku tersedar dari tidur.. bile aku tengok fon aku, dah pukul 6.04 pagi.. it's mean alarm yg first tadi dah masuk and sebati dalam mimpi aku.. and aku sedar mase alarm kedua berbunyik.. hahaa...

ekcelli aku dah lame kempunan nak beli henfon.. sampai terbawak-bawak dalam mimpi. ..hehe.. bukan aku takde duet, tapi keadaan cuaca yg hujan tak henti2 kat kelantan ni telah membantutkan agenda aku nak pegi beli henfon baru kat KB Mall.. huhuuu.. nanti laa... kalau dah kuar result SMU,and aku dapat IMTIAZ, akan ku desak mak aku naik KB Mall , belanja henfon sebijik..hehehee..doakan aku ekk..

and, the moral is : nak tido jangan lupe basuh kaki!!! :-)

campaign image

Coffee lovers, get your fix with the cool Nescafe Dolce Gusto Coffee Maker worth RM 399. Start inviting your friends now and you could be enjoying a perfect latte in the comfort of your own home!

Let's Make Your Own Pizza!!!

,21:51 | Comment
Assalamualaikum Salam dihulur..(skema semacam)

 


hari ni aku rase berbaik hati nak share 1 resipi ngan korang..mase cuti ni la ruang aku nak cube segala resipi yg aku idam2kan selama ni.. kali ni, aku buat pizza pulak! tapi, takde la ohsem macam pizza cheesy 7 kat pizza hut tu.. aku buat biase2 jer..


tapi, kalau korang berminat nak nuat pizza macam aku jugak,bolehla refer resipi kat bawah ni, ..simple punyer!!

Oups! Ade orang ek? aiseh..~

,21:01 | Comment
 



nak dijadikan ceritalah kan...tadi aku pegi shopping untuk sekolah la katakan..tapi takde la semeriah dulu..  beli ala kadar je .. beg sekolah ngan kasut ..tadaa... dah siap! senang kan? bukan macam zaman kanak-kanak ribena dulu.. penuh 1 troli..!! hehe...

aku tak pegi kat mall yg besar2..aku singgah kat mydin mall kubang kerian je.. huhuhuu..
ape yg nak aku kisahkan kat sini, tadi masa aku nak turun ke tingkat satu, aku ternampak satu rak yang dipenuhi purse .. aku pun, ape lagi? jadi cam magnet dah.. terus aku tarik kakak aku ,ajak pegi tengok.. 
then, mase tengah syok duk belek2 purse nak buat birthday present kawan aku, punyalah sodap mulut aku komen tu, komen ni.. yg ni hodohla... yg ni comel la.. yg ni mahal la... memang sesedap rasa aku menghina. haha.. mulut jahat. tak lama pastu, aku pun duduk mencangkung sebab nak tengok purse2 yg kat bahagian bawah rak tu.. tetiba...! aku nampak sepasang kasut hitam and seluar panjang hitam milik seorang lelaki yg tengah berdiri betol2 tepi rak purse tu.. 'ups! ade orang?  alamak! die dengar ape yg aku cakap tadi ??
wah..malunye..'
 tapi aku buat vodoh je,.. dengan muke selamba aku belek2 purse tu. pastu kakak aku pun tunduk jugak, then bisik kat aku : "weh, mu tau dok ado ore tepi tuh?" which means : "wey, kau tau tak, ade orang kat tepi tu?" holamak.. die pun baru tau jugak.. aku pun jawab : "aku tau doh laa.." which means
 "aku dah tau la.." pastu, terus aku tarik keluar sebijik purse kaler putih and belang2 hitam ,then terus aku tarik kakak aku ke escelator. haha..main hentam keromo je..purse tu memang hodohs plus ngeri..

masa kat escalator :
"eh, tadi tu.. pak guard ,kan?"
"ha'ah..sejak bile ntah die ade kat situ. tadi masa mula2 kite kat situ, die takde pun.."
"ntah.. menyibuk jer..,"

haha.. tu la..mulut tu, lain kali laser lah lagi. kan dah kene... weheheee..


jom join churp churp!! klik gambar dibawah untuk daftar!

campaign imageThey said I could be anything, so I became a Churper.

Segmen : My Ohsem Blog!

,17:53 | 4 Comment
 



 


segmen kedua untuk ari ni ...
harap peserta2 segmen ni sudi la nak follow blog aku ni,ekk??

anyway, aku dah follow blog tuan punya segmen ni,,,kira okey la tu,yer??

kbaii!!

Segmen : Kenape mesti follow? by Paly

,17:37 | 5 Comment
 


lalalala....
aku nak join segmen lagi...
 
   


rase nye tak perlu la kot aku tulis lagi sape tuan empunya segmen ni sebab dah terbentang seluas samudera dah banner segmen ni kat atas tu.. tu...tengok tulisan yg warna ijau tu.. tu la name pencipta segmen ni.. hehe.. wassup, bro?? 

haha..stop da nonsense.
ok,straight to the pointt! pandangan aku tentang blog Paly ni..urm.. pandangan yg penuh santai kot..sebab blog die simple plus ohsem. and tak menyerabutkan kepale otak..

kenape perlu follow blog paly?? 
sebab warna air basuhan toto dan selimutnya yg mengerikan dan kite boleh dapat laporan khas tentang kejadian kecurian di Kelantan.. hehehe.. ntahpapentah aku merapu nih..
ok la..blog paly ni simple yet meaningful. (macam ni kire jwab soalan tak?hehee)

kenapa perlu follow blog aku??
haa..soalan ni yg aku suke ni.. korang2 perlu follow blog aku ni sebab aku ni baik, sweet, cute, understanding, sporting, and ... irritating. haha.. takde arh ..ekcelli aku nak kumpul follower ramai2 supaya aku dapat ramai kawan yg baik2.. kalau follower beribu ,tapi semua taknak layan aku merapu pun, tak best jugak. so, sudi2 la tegur aku yer.. kalu takde aral melintang, memang konfem aku cuit blog korang balik.. 

ok,done. 
Wassalam....

Cerpen Bersiri : Hey, You! Jangan Sentuh Aku! (BAB 3)

,15:34 | Comment


 
 BAB 3



Pagi itu, Irham berlari-lari anak ke arah kafeteria untuk berjumpa dengan rakan-
 rakannya di tempat biasa, seperti yang dijanjikan semalam. Dia kelihatan seperti 
 sedang menanggung rindu yang amat untuk berjumpa dan sudah tidak sabar untuk bersua muka. Dari kejauhan, dia melihat Ikmal sedang duduk sambil menghirup jus tembikai di satu sudut yang agak terpencil dalam kafeteria itu. Dia kemudiannya mengambil tempat di tepi rakannya itu.

"Hey,bro! Aeril tak datang ke?" Irham segera menanyakan tentang kehadiran rakannya yang seorang lagi itu, kerana dia amat memerlukan mereka untuk menjalankan misi penting pada hari ini : memalukan seorang perempuan serabai di perpustakaan. Dia tahu, budak dua orang ni boleh jalankan misi itu dengan baik dan lancar, kerana mereka memang sudah dilabelkan sebagai 'toyol' di kolej ini.

"Wey...! Mestilah aku ade,beb! Kau ni ape hal? Rindu kat aku? Tak boleh sabar ke?" Aeril datang menyergah dari belakang Irham sambil menepuk belakangnya.

"Gila aku nak rindu kau?! Aku tak sabar,la bro! Aku dah tak sabar nak balas dendam! Perempuan tu belum kenal lagi aku ni siape! Ni anak Dato' Zainal la...!"

Mereka ketawa berdekah-dekah setelah mendengar kata-kata Irham itu. Kemudian, mereka memulakan perbincangan. Mereka berbisik-bisik sesama sendiri. Kadang-kadang, ketawa meletus dari bibir. Seketika pula, mereka kelihatan serius seperti sedang mengadakan Mesyuarat Agung PIBG. Hai... entah ape la yang sedang dirancangkan mereka.



                                                                              Go to Part 4>

untuk SENARAI PENUH BAB-BAB DALAM CERPEN INI , BOLEH KLIK DI >SINI<


Cara Mendapat Pahala.. Free of Charge!!

,10:55 | 1 Comment
 
 
 
 HUAAAAA......!!!! :-(
 
Sedih ,sedih ,sedih... wey..korang tolong la aku insan yang tidak berdaya ini.. 
boleh tak tolong tinggalkan komen korang kat bawah ni? komen je. 3patah pun tak ape. aku juz nak tau background ape yg korang nampak kat blog aku ni? adakah :  
  • background putih dgn bunga2 purple..  
  • bintang purple yg kecik2 n cute..  
  • lain2. sila nyatakan..

ok,tu jer. gampang kan? sila la komen kat bawah ni.. segala bantuan korang insya Allah dapat pahala free2 je kalau ikhlas. tak payah bayar pon.. thanks.



Segmen Tanya Dan Jawab by YA

,17:50 | 2 Comment

 
 yey!~ dah lame tak join segmen, akhirnya tercapai jua..
segmen ni takde banner, sape nak join sila klik <SINI> ..
Syarat memang simple and nice.
 
 
ok , aku nak jawab soalan ni dulu..
 
 
1.Your Girl Bestfriend : Nurul Kamilah yang tersangat cute! hehee..
 
2. Your Boy Bestfriend : Tak pernah kawan ngan laki.. Jaga pergaulan, biar selamat. hehee..
 
3. Your Nickname : Family aku panggil 'Kak Cik' .. kawan2 yg rapat biase panggil 'Mek Cah' which mean 'Mek Aisyah' . 'mek' tu orang kelantan je yang gune..hehe..
 
4. Your Favourite Food : Nasi Goreng Ikan Masin, wedges , sosej , .. and so on..
 
5. Your Favourite Drink : Ice Blended Coklat! and..ape2 je air yang berperisa coklat.
 
6. Do You Have Mental Problems : Absolutely nope! tapi kekadang tu aku rase jugak macam orang gile sebab cakap sengsorang dalam bilik. hahahaa..
 
7. Something You Can't Live Without : Allah definitely , and love..
 
8. Last Person You Called : My mom!
 
9. Your Birthday : ehek? perlu ker? ekcelli ni rahsia besar aku. tapi takpe la.. demi tuan punye segmen ni .. ok, enam belas hari bulan dua belas tahun sembilan belas sembilan puluh enam. paham tak? hahaa..
 
10. Someone You Love : alaa.. someONE je? aku kasi someFIVE la ye,? Allah, Rasulullah, Family, Friends ... and... ehem2.. hehe.
 
11. Someone You Hate : I hate the person that I like the most. hahah.
 
12. Last Text Said : "pah toh tag kt ku deh. Hahaha" it's mean "pastu tag kat aku,ye? hahaha" (gambar kat facebook.hehe)
 
13. Your Super Bestfriend : Nurul Kamilah binti .........
 
14. Do You Believe In God? : Of cors!
 
15. Would You Take You Ex Back? : Absolutely no!
 
16. Someone You Miss : 'That person' who I've met only once in my life!
 
17. Last Person That Made You Laugh *sertakan tarikh kalau boleh* : Ni bukan person, tapi KATAK yang diguna untuk eksperimen biology aku tadi..5/12/2012.. kerana disebabkan dia terlepas, semua orang menjerit tak ingat dunia. hahaa.. lastly, katak tu disiat2 kulit sampai licin lalu organ dalamannya dikeluarkan satu persatu untuk dikaji. kesian, tapi lucu.. haha.
 
18. Your Favourite Song : for this time being,UNIC - Seiring Sehaluan.
 
19. Is 2012 Are The Best Year Of Your Life : Definitely! ni la tahun paling best seumur hidup aku. a lot of things happen in my life..
 
20. Do You Like Malay Food : Yup!!
 
21. How Old Are You : 15 tahun 11 bulan.. tapi aku dah form4 actually..hehe.
 
22. Do You Regret Anything From Your Past ? : ehh..mesti... nyesal sebab tak buat homework awal2..huuu...
2
3. Where Do You Want To Honeymoon ? : entah la...never thought about it.
 
24. Do You Believe In True Love : Umm... let me think..  of course , la!!
 
25. What Is Your Attitude : Malu ngan orang tak kenal, tapi bukan main bising kalau duduk ngan kawan2 yang rapat.. pastu aku suka cubit orang. haha. sengal.
 
26. Are You Scared Of GHOST? : Tak takut . Tapi seram.. jangan tanya la weyy......
 
27. What Is Your Status ? (Single / Taken / Married / Divorced / What ? ) : always Single.
 
28. Have You Ever Broke Someone's Heart? : jujur, memang la ade..
 
29. Who Is Your Favourite Singer ? : UNIC ,Sixth sense, Sofazr ...
 
30. What is your favourite colour ? : Sudah terang lagi bersuluh , mesti la PURPEL!!
 
 
 
 
suke entry ni?? klik klik klik gambar dibawah to show your support!!
 
campaign image Get the best mobile prepaid in town! Only 10cents/min, now who should I be calling next?











O.M.Gee!!Apa Yang Telah Terjadi?!

,17:04 | Comment



mungkin someone akan merasa aku ni vodoh yang amat sebab aku nak tanye benda ni..
tapi dah aku tak tau, so, kene la tanye,,. nanti sesat jalan pulaks..hehe..
ni haa.. tadi aku intai 'search keyword' blog aku ni..

so, ade la sorang makhluq tuhan yang searh 'patung angry bird malaikat tak masuk' ..pastu aku try copy ayat tu, and aku saje2 je try google balik, and hasilnye??
aku jumpe post dari blog aku kat page pertama.
tapi masalahnye,.. korang try tengok ni hah,, :


tengok tu!! blog post orang laen semua ade sekali ngan tajuk die. tapi, kenapa aku takde?? it's mean yang orang tu tak boleh nak masuk kat blog post aku yang amat istimewa itu..
apakah ?? aduhh..aku bingung.. mohon pertolongan dari insan2 yang berhati mulia... plieezzzzzz.......!!!!!
 
 
wahh..sedapnye pizza tu...!! nyam2.. 

campaign imageCan’t get enough cheese?
With the new #Cheesy7 pizza, the double-layered pops crust gives you even more cheese!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...