Segmen Ole-Ole Dari Newyork

,07:41 | 1 Comment
Assalamualaikum ...

http://strawberrysgurls.blogspot.com/2013/12/segmen-ole-ole-dari-new-york.html 
 klik banner


nak join segmen lagi!! hehe.. sementara cuti sekola ni kan.. tahun depan nak masuk Form 6 pulak. dengar kata banyak nak kena hafal untuk STAM. hope menang. dah liki page an follow blog penganjur. JUJUR.

Bila Dah Boring Study Addmath...

,07:31 | Comment
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.. 
 
 
 
 hurmmm... bile dah kepala otak ni tak mampu nak cerna formula Addmath sampaikan baca soalan pun tak faham, hah.. ni la kerja aku. kat sekolah pun selalu je buat macam ni. .. even masa cikgu tengah mengajar kat depan. haha.. 
tapi ... eh? aku tulis ape tu? errr... ... haha. memalukan betul la aku ni..


Fine! seriesly aku minat gak kat BigBang .. tu pun lepas tengok Running Man episod 84 and 85. pastu ada pulak episod 163 .. hurmm ... bertambah lagi minat.  then, bila salah satu video BigBang keluar kat muka depan YouTube, aku try tengok. and resultnya? HakTuih!!! Maenyampah siot beb! huhu. aku bukan ape.. ekcelli aku memang dari dulu tak minat artis KPOP.. tapi sejak tengok RM, ade la cuba-cuba nak minat sikit.. tapi.....memang tak leh la beb.. seriesly, asal tengok video klip diorang je, mesti rase nak luku kepala diorang 16kali. so, kesimpulannya, KPOP memang bukan jiwa aku. and Sorry to say, artis KPOP memang overeacting masa menari or menyanyi.
 

Simple Giveaway by Licha

,08:53 | Comment
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..
 
 http://lilylicha.blogspot.com/2013/12/simple-giveaway-by-licha.html
 
today nak join G.A nih.. hadiah menarik .. syarat pun  simple jer. nak join? klik la banner toh!!
 
http://lilylicha.blogspot.com/2013/12/simple-giveaway-by-licha.html



Aku tak suka 'FAKE' compliments...

,16:40 | 10 Comment
ASSALAMualaikum warahmatullahi wabarakatuh
 

selalunya bila orang singgah blog kita, tempat pertama yang dituju ialah CBOX, kan? kat situ la orang akan inform kalau dia dah follow kita ke , or nak jemput kita join G.A ..and so on. tak kurang jugak yang saje-saje singgah dan tinggalkan jejak kat situ supaya nanti korang akan visit blog diorang balik. kebanyakannya just tulis " singgah sini" , "bw petang" , and so on..

tapi ade jugak yang tulis ayat yang luar dari biasa and unik untuk tarik korang supaya visit blog diorang balik.. contoh macam "singgah makan chooki2 kat sini" "sape nak ceklat sugus klik sini" "hak blogwalk, hak kami" and so on.. ni contoh yang penah orang gune di blog aku lah.. maybe korang dah jumpe banyak ayat macam ni kan..

tapi!! aku tak kesah la yang nak letak ayat unik tuh.. yang aku kesah, bile diorang puji blog aku ni lebih2.. contoh macam gambar kat bawah nih.

okey. yang pasal lyssa Faizureen tu aku gurau jex. don't take it serious.

aku tau la blog aku nih tak cantek macam blog orang lain. .. apalagi nak dikata 'cute' . bila ade orang yang puji melebih-lebih kat cbox aku nih, aku automatically akan tau yang diorang guna pujian tuh untuk setiap blog yang diorang singgah.. tak gitu? haha.. aku tak cakap kosong .aku dah try check dah.. dan terbukti hasilnya , seperti mana yang aku duga. .. tak perlu la nak mention kat sini blog sape yang aku try check tu ... tapi tu lah kenyataannya.

ekcelli aku lebih suke pujian yang ikhlas., walaupon yang biasa-biasa sahaja. dah kalau kite rase blog orang tu tak cantik, buat ape nak dipuji kan? baik duk diam je and just tulis 'singgah sini' .. that's more I like it. daripada duk puji melambung, padahal aku sendiri dah tahu, tu ayat copy paste jer.. 
kalau aku bw kat blog lain pun, tu je yang aku akan tulis. kecualilah kalau aku memang rase takjub gile dengan kecantikan blog tu, hah.. barulah aku puji betul2.. kalau tak, jangan haraplah kan..

so, aku ni bukan mak nenek yang nak bagi pesanan kat anak cucu dia, tapi aku nak nasihat la kat korang.. mulut manis pun ade tempatnya. jangan nak terlebih manis. kang kena diabietes, sape yang susah? akuuuu jugak . ( apsal aku pulak?) tambah-tambah kalau ayat korang tu tipu semata-mata. tak pepasal tuan blog tuh syok sendiri , and tak pepasal kembang lobang hidong die. sape nak tanggung? boyfren aku.... jugak. (eh. aku mane ade boypren).

akhir kalam (format karangan BM woo) , semoga kita sama-sama bersikap jujur dalam semua pekerjaan. tak kira la di alam realiti or alam maya. 
adios amigos. (aku tak tau maksud ayat ni ekcelli)
tata...


 

PRETTY AWESOME GIVEAWAY BY KHAIRINA

,22:12 | Comment
Assalam...
 
http://her-khairina.blogspot.com/
jom join G.A gempak neh! banyak hadiah wooo... 

btw, saya da follow sume syarat except for insta tuh. sbb sy xder insta.. dah follow blog penganjur n sponsror.. dah like FB and dah klik iklan libresse toh. fuh (lap peluh)
 

Tukar Header Blog!

,09:03 | Comment
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..
 
 actually aku suke sangat dengan header lame toh.. header simple yang ade maple leaves ..walaupun aku hanya amek mase tak sampai 2jam (la kott) utk buat header nih, tapi bile tengok hasilnya ... rase macam cun pulak. tambah-tambah aku ni tak suke sangat header yang terlalu heavy.
 


 tapi ... kadang-kadang perubahan itu mungkin adalah sesuatu yang lebih baik.. .huhu. so, aku beranikan diri tukar header aku nih... amacam? chantek tak? bagi aku, okey dah tu... lame woo aku buat header nih.

pasal dudel toh, ekcelli aku amek yang kakak aku download. but aku tak tau die download katne. gambar ni pun dah lame die download. cadangnya nak cari tuan asal dudel nih. tapi nak wat acaner.. tak tau sapa punyer.. kalau tak aku nak jugak creditkan kat die. kalau korang tahu , jangan lupe infrom aku ek.. dudel yang asalnya warna hijau tudung tuh... tapi aku ubah jadi kaler purple. baru la masuk dengan blog purple aku neh kan ..

so, aku taknak la dicop sebagai 'pencuri freebies' ..awal-awal lagi aku bagitau ni hah.. aku memang tak tau sape punye dudel nih. andainya tuan asal dudel nih terjumpe blog aku.. harap-harap die tak marah sebab aku pinjam dudel die. hehehee..

and for the background. .memang aku taknak tukar lagi buat masa ni. biarlah kalau korang dah boring pon.. sebab aku belum boring lagi. hehe.
 
 

Review : Blog yang penuh dengan ANIME!

,08:13 | 1 Comment
 
 
Niat dihati ni bukanlah nak review blog sangat. ekcelli ni first time aku buat review2 ape sume nih.. blog aku pun tak seberapa, rasa cam tak layak nak review blog orang.heheh..

juz nak cakap, follower aku yang ke 200 nih menggelarkan dirinya sebagai Fiqa Zhen. 
 
 at first aku masuk blog nih, memang dah tau tuan empunya badan ni memang minat kat Anime. blog yang menggunakan blogskin yang sangat simple, tapi banyak entry yang penuh ngan maklumat yang bukan sembarangan orang boleh tahu.. hehe.. sebab aku memang kureng sikit dengan anime neh..,, :)


http://iqazhen.blogspot.com/

 so, kalau korang pun minat anime or teringin nak tengok blog yang dipenuhi anime neh, bolehla klik kat gambar kat atas .. blog ni pun ala-ala purple jugak. sebab tu aku suka tengok. haha.. kite geng la, Fiqa Zhen!! hehe..

owh yea. Fiqa Zhen ni 15 years old tahun ni. and you got my pray, adik. (tetibe je panggil 'adik') semoga dapat keputusan cemerlang. wat ilex, wat peace je dik.. akak dulu pun wat ilex jer.. dapat la jugak 9A's .. pun berkat doa Umi dan Abah.. mintak doa banyak2 from diorang la ekk..

 
 
 

Hey, you! Jangan Sentuh Aku- Part 7

,10:47 | Comment
 
 
 
PART 7..

"Tengok tu, Ira! Konon alim. Kopiah atas kepala, tapi dari tadi lagi asyik tenung aku semacam je!" bebel Alya sewaktu dia baru keluar dari tandas. Ketika itu, dia, Sarah dan Humaira' sedang berjalan bersama-sama menuju ke dewan kuliah.

Humaira' hanya mampu mengangkat sebelah keningnya seteleh mendengar kata-kata Alya itu. Dia tidak berhasrat mahu memanjangkan hal itu. Lebih-lebih lagi lelaki yang dimaksudkan oleh Alya itu ialah lelaki yang telah melihatnya dipermalukan di tempat awam dan telahpun menegurnya sebaik sahaja dia melalui saat-saat yang memeritkan itu.

 Ya, siapa lagi kalau bukan pemuda yang bernama Fakhrur Radzi. Semakin lama dia melihat ke arah Alya, semakin menebal rasa serba salahnya. 

'Haih... Kalau aku tak tegur, takut jadi benda lain pulak.. Tapi kalau aku tengok je macam ni, lagi la dia pikir macam-macam pasal aku,' bisik hati kecil Fakhrur. Tidak lama kemudian, dia memepercepatkan langkahnya menuju ke arah  tiga orang gadis yang sedang berjalan tidak jauh dari kedudukannya ketika itu. Setelah jaraknya dengan mereka sudah agak dekat, dia memperlahankan kembali langkah kakinya. Salam diberi, namun tidak dibalas dengan salam kembali. Malah, dia disajikan dengan tiga jenis raut wajah yang berlainan dihadapannya. Wajah-wajah itu seakan-akan mengeluarkan kata-kata dari hati masing-masing. 
 
                                                                    Go to Part 8>

Mahu tahu kisah sebelumnya? Klik >>>SINI<<<
 
 
 
ALHAMDULILLAH... siap jugak akhirnya bahagian yang ketujuh ni. sorry sebab lambat update. ada masalah teknikal yang berlaku . hehe..

Mini GA RM600 Disember 2013 by Emas Putih

,21:22 | 5 Comment
 
 
 

As-Salam


Top Referal
Cash RM50 + Puzzle Bernilai RM50 3D

Random
Cash RM50 x 5
Perfume Gred AAA Bernilai RM50 x 6

Mini GA RM600 Disember 2013 by Emas Putih ini dianjurkan oleh Emas Putih dan disponser oleh Emas Putih , Brado Bapak , Brado Bapak II , Lylahana Shop , Maha Mahu, Wan Comel , Marqis Careno dan Iluvtour

 

Hari terakhir SPM.....

,21:07 | Comment
 


kepada yang tak tau lagi, aku. Siti Aisyah binti 'tett' 'tteet' telah pun selesai menjalani Sijil Pelajaran Malaysia 2013. there's no more left. everything over! 5 tahun 'dipenjara' di sekolah berpagar purple itu... ..akhirnya aku sudah bebas!! haha..

maybe laa..maybe dah ramai yang 'merdeka' sebelum aku. tapi aku baru je merdeka pada 03.11.13 , hari selasa lepas.. setelah selesai menjawab kertas Bahasa Arab dengan jayanya..

alhamdulillah, walaupun kertas 2 tak berapa nak okey (but still,alhamdulillah.) kertas 1 yang menyusul setelah itu dapat la tenangkan hati aku jugak. masa yang diberi, 1 jam 15 minit. aku bukak kertas, baca bismillah, tulis,tulis,tulis. conteng sana, conteng sini,.. akhirnya nampak tulisan 'KERTAS SOALAN TAMAT' .aku tengok jam. baru pukul 11:40 !! exam start pukul 11:15, .. tak sampai setengah jam pun aku jawab! hah haa..entah jawapan tu betol entah tidakk..

lepastu? aku bantai tidur la! haha.. tapi tak lena pun .letak kepala atas meja, pastu angkat.semak balik soalan. letak kepala balik. then angkat .belek kertas tuh lagi. ada la dalam 6-7 kali jugak aku belek kertas tuh.haha..

yang paling cuak, masa last 5 minute. aku macam "eeii...cepatlah cakap dah habis...cepatlah..."
dewan atas dah berbunyi suara ketua pengawas melalui speaker. aku panjangkan tengkuk. jenguk ketua pengawas dewan aku kat bahagian depan dewan. maklumlah, aku ni dah la rabun (tapi tak pakai spek) , dah tu meja aku kat belakaaaaaang sekali! satu baris ada 25 meja. nah .amek kau.

aku rasa dewan atas dah siap kutip kertas soalan. pengawas dewan aku still terkial-kial cari mike. hati aku dah "aaahhh... palli!palli~!" (palli -korean words.it means cepat)

akhirnya, mike berbunyi jua. ketua pengawas tu pun bla.bla.bla masa pengawas duk kutip kertas. memandangkan aku duduk belakang sekali, maka pengawas start kutip kertas aku dulu. aku pun dengan rela bagi kertas tu kat pengawas yang bertugas kat baris aku tuh. masa tu rasa macam semua beban terangkat dari bahu. legaa... alhamdulillah,.........

so, lepas tu terus pi anta buku. semua ada 15 bijik. kena angkat ke tingkat 3. fuhh. longgar tulang lengan aku. naseb baek masa tu belum ramai orang . tapi aku bangun tido pagi ni memang sakit gile ah lengan aku. ni pun still sakit lagi tau. haha..aku memang.mase angkat tuh memang tak sakit.tapi keesokannya , hum...siaplah.

dah anta buku, terus solat zohor, and berkumpul kat musolla ngan kawan2 sekelas.... nak pi mana?? pi makaaaaaaannnn!!! haha.. jamuan kelas der..

makan kat mana? kat Nasi Ulam Cikgu Kampung Kraftangan . aku pernah makan kat sini sekali je sebelum ni. maknanya semalam tu kali kedua laa.. aduh. ape la aku nih. negeri sendiri pun jarang2 aku pergi. hehe.

kitorang tempah meja straight. 5 or 6 meja .ntah.tek sempat aku nak kira. hehe.. 1 meja, 6 orang. yang cuak nya, orang2 kat situ semua pandang kat kitorang macam tak pernah tengok orang!! huhu.. pelik sangatkah? aku rase kitorang pakai baju sekolah cantik je.. takde yang luarbiasa. hadoihh.. tak pernah pegi jamuan kelas kot diorang nih.hehe.

tapi, ape kitorang pedulik! lauk semua dah terhidang atas meja. ikan patin, keli goreng, ayam goreng, sayur lemak, petai, salad, pendek kata ulam-ulaman lah! dah nama pun kedai NASI ULAM kan... budu memang lah wajib ada atas meja. so, jom makan!! buat macam rumah sendiri ekk.. huhu.




done!! dah siap menjamu selera, kitorang nak pi amek gambar, tapi tak tau nak mintak tolong sape untuk ambek gambar .yang lalu lalang kat situ banyak budak2 and pakcik makcik pulak. takkan nak suruh orang yang sedang menjamu selera tu tolong ambil gambar kitorang kan? silap hari bulan, kena simbah ngan budu.

tapi naseb baek ketua kelas aku pi panggil orang kat salah satu kedai cenderamata kat situ .agak lame jugak die pegi. and when she comes again, tu diaa....!! entah 'abang' mane dia mintak tolong. tapi agak2 ar wei.. kitorang ni sume muslimah, kalau boleh nak 'akak' yang tolong ambilkan. baru best nak posing . haha... tapi takpelah. tu pun naseb baek ade orang nak tolong kan..

so,lepas sesi bergambar, ape lagi! baliklah! hehe.. tapi aku balik dengan bas. so, in the journey toh, aku singgah supermarket dulu. then singgah kedai buku SMO. dengan kawan aku. dia cakap boring, sebab kalau duk kat asrama tak de benda nak buat,hehe... so, ape yang aku beli? takde benda pun..


ni jerrr.. hehe.. dah lame mengidam nak makan Jacker.




 
 sorri malas nak rotate. korang rotate korang punye kepala je la ekk??


and nih novel untuk cuti ni. novel paling tebal aku penah beli setakat nie.. RM 30. biasa aku beli dalam lingkungan RM 20 je.. heheh..special sikit, sebab dah habis SPM kann... setakat ni aku baru baca 2oo lebih muka surat. sume ade 900lebih..

actually banyak lagi novel yang menarik..kelakar and lawak. tapi overall memang cite 'kawin paksa', pastu gaduh2, then jatuh cinta. aduh..boring! so, sebab tu la aku decide beli novel nih.










dan... untuk seimbangkan duniawi and ukhrawi.. (:P)aku beli buku nih. "Imam Syafie" by Pak Latip. RM24 je kot. ye la..selama ni aku beli novel berpuluh-puluh ringgit, takkan nak beli buku ni satu pun takleh. paling tak boleh blah, kawan aku cakap, "aisyah baca novel , pastu 'cuci' ngan buku ni pulak.. hehe" then aku balas , " 'kotor' sangat ke novel tu? hahahahh"






then, kawan aku tu hantar aku pi stesen bas .'guna mata je..' dia cakap.hehe.. so, dia tenung aku sampai aku sampai kat stesen bas.. aku pusing belakang and lambai kat dia. babai kawan..jumpa lagi masa ambek result nanti. hehe..

maka,dengan ini berakhirlah kisah "HARI TERAKHIR SPM" aku. hehe.. korang pulak macamana? pengalaman best?
and for SPM candidates'14, get ready.! o yeaH!
hashtag GiliranKorangPulak :P
 

Tak Mao Update Dah... :(

,14:04 | 8 Comment


 
 

weyy.. ko ingat ade orang laen kesah ke kalau ko taknak update dah? lain la kalau ko ni blogger famous macam Ben Ashaari, Lyssa Faizureen , Fatin Liyana.. nah.. baru lah kecoh satu Malaysia.

hah.. dah tu? yang ko nak membebel ni apasal? sukati aku la nak update ke taknak. ni kan blog aku.

#I'mArguingWithMyself#
-Please.stop.it-


okeeeyyyy... tujuan aku buat entry ni sebenarnya cuma nak bagitau yang aku takkan update blog ni macam dulu dah. atau lebih tepat, TAKKAN UPDATE LANGSUNG. what? ingat aku suka-suka taknak update blog ni? ni pun dah beratus-ratus kali aku pikir sebelum ambik keputusan ni, tau! betapa beratnya hati aku nak tinggalkan blog yang usang ni. :P
*merajuk?*
mane ade laa.. tak maen la merajuk2 macam tu. gediks jer lebih. huhu..
so, kenapa?
sebabnyaaaaaaaaaaaaaa... ...... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . .. . . . . . . . . . .. .   .. .. . . . . . . . . . . . .. .. . ..  . .  .. . . . . . .. . . . . . .. ..  .

Blogger's Birthday Segment

,14:56 | 1 Comment


Salam sejahtera!
Segment untuk mengeratkan hubungan silaturahim antara bloggers :D
For more info + to join, click on the picture :)
*****
Saya dilahirkan pada: 
enambelas haribulan duabelas tahun sembilanbelas sembilan puluhnam.
hehe.. :))

 
 
 
 

Segmen ayu : UPSR oh UPSR

,18:02 | 3 Comment
 
 
 
 
 haaa.. ingat tak aku ada buat entry, cakap taknak update dah? memang taknak update pun. sampaikan banyak segmen2 and contest yg aku gerammmmm giler nak join, terlepas begitu sahaja. tapi kali ni aku nak join gak segmen ni. sebab tuan punya segmen sendiri dah berpeluh2 blogwalking sampai kat blog aku ni. bukan senang nak sampai sini tau! haha.. 
 
*JANJI TAK DITEPATI* wekk..

so, aku akan update jugak lah blog ni kiranya. haha..

back to da point, 
ni nak jawab soalan kak ayu bagi.,

(a) saya amek UPSR tahun 2008.
(b) result 5A. (padahal aku tak bace buku pun malam exam tuh :P)
(c) subjek paling suka, B.Inggeris.

ok. done!! tq sudi jemput saya join ek , kak ayu.... 

 
*dah la tu.. dah.. pi bukak buku Biologi pulak. benda yg lepas usah dikenang. yang penting, SPM sudah sedia menanti anda..* (ni takde kena mengena ngan segmen tuh ok) :)
 
 

Struggling with Kain Sarung.~

,11:09 | 3 Comment
 
 
 
*sekadar hiasan* from Mr.Google.
 
 
 

actually aku tak pernah pun pakai kain sarung selama 16 tahun 8 bulan aku hidup atas dunia ni. but sebelum raya hari tu, umi ada beli kain sarung banyak gile, untuk di bahagikan kepada sanak saudara. aku yang kononnya nak teruskan pakaian tradisi mak nenek moyang dulu, terus rembat sehelai. warna hitam. cun la jugak.. (?) ehk? ntah.

haaa.. tu baru ambil. pastu bila aku nak try pakai tuh, punya la "eah", "uih" , "ish" ..macam nak berkungfu ngan panda pun ade. haahhaa.. susah beb! sekejap terjuntai belah situ, sekejap tersenget belah sana, sekejap dia tercabut terus! haha... but aku pakai seluar track laaa.. sebab masih dalam versi percubaan.

so, hari ni baru try pakai betul-betul . . (but still, seluar track kat belah dalam. :P) and the result is..... 

Happy Eid Mubarak!!!

,00:03 | 1 Comment
http://www.lionsclubs308a2.org.my/201213/wp-content/uploads/2012/08/Selamat-Hari-Raya.jpg 
tak payah nak berbasa basi, semua orang pun dah tau esok raya kan.. so, nak ucap Selamat Hari Raya kepada semua follower2 blog ni.. thanks sudi follow blog yang tak seberapa ni. and mahon ampun dan maap kalau ade tersalah taip kat mana2 entry sebelum ni.....



kalau aku nak cerita pasal hari raya, memang sampai bila pun tak habis. juz nk bagitau, baju raya aku taun ni ada 2 pasang. macam biasa la.. 1 baju kurung (warna itam) and 1 jubah (pink).

biskut raya? overall memang biskut 'tunjuk' je. yang aku buat? Siput . haha.. dah tu je yang aku rase nak makan.

Rendang tu tak payah cakap la. memang wajib tiap2 tahun. tadi baru siap masak. 3 ekor ayam tahun ni beb! haha.. dah macam kenduri dah.
 
Setia Hujung Nyawa Raya? oh no. memang tak lah. seriously aku tak minat cerita tu. and MAN doing GWIYOMI? sumpah, horror.
 

ok. that's all lah. dah ngantuk dah ni. esok nak semayang raya pulak. ape2 pon, jom layan lagu raya dulu!! 

"Forteen _ Sepuluh Jari Aidilfitri"
 

*wau. first time dengar suara Izzue Islam dalam lagu Forteen. biasa suara dia tenggelam timbul je. hehe*

SEGMEN KLIK-KLIK BY ALYAA NAJLAA

,10:11 | 3 Comment
 
 
nak join jugak ker? klik >SINI<
here, my link. fuhh.. seriesly letih tekan sume link awk tu. hehe.
http://coolstuffcdn.com/share/my/2943/3846154
 http://coolstuffcdn.com/share/my/3162/3847258
 http://coolstuffcdn.com/share/my/3208/3851176
 http://coolstuffcdn.com/share/my/3196/3847320
kasi tekan semua yer.r..
 
#kebetulan pulak, aku baru je buat entri ajak korang exchange link. kalau korang taknak join segmen ni pun takpe, boleh exchange link je ngan saya. >SINI< tau!!!!
 

Jom Maen Tukor2 Link!!!

,09:20 | 4 Comment
 
 
kalau dah name exchange link tu.. korang paham2 je la link ape kaaan...
 
so, this is mine :

http://coolstuffcdn.com/share/my/2943/3846154
 http://coolstuffcdn.com/share/my/3162/3847258
 http://coolstuffcdn.com/share/my/3208/3851176
 http://coolstuffcdn.com/share/my/3196/3847320
 http://my.sharings.cc/isyapurple/share/LifebuoySuci3
 http://my.sharings.cc/isyapurple/share/TMBestParamFood
 http://my.sharings.cc/isyapurple/share/HitzT2
 
haa.. banyak ker? aku tak suroh korang klik semua pon.. tapi kalau korang klik 1, link yg korang suruh aku tekann pun bagi 1 je la ekk? kalau korang tekan sume 7 link tuh, baru la korang boleh bagi 7 link kat aku.. kire seri la .. tak gitu? hehe.. so, feel free to klik and drop ur link too!! 
 
*REMEMBER!! sebelum tekan link tu, pastikan clear dulu history korang... keyh!*

*hey guys! wanna join me on FB? nanti boleh maen tekan2 kat FB pulak.. 
be my fren, okeyh? Click >HERE<
nanti kalau korang share ape2 link, tag je kat aku. okeyh? beres.
 
 

Karya aku seterusnya...

,18:06 | Comment

takde keje betol aku ni kan? buat doodle sikit, nak update. buat sikit, nak update. padahal bukan cantik pon. haha.. 
 sukati korang la nak cakap ape. asalkan hati aku gumbira. so, setelah pembikinan doodle pertama aku >INI<, aku teruskan ngan dudel yg laen pulak.. antaranya arnab pink ni hah.. 

*semasa proses pembikinan..*

oh my! seriously, aku tak reti nak lukis yg kiut miut .. haha.. and the result is.. (takde la jauh beza sangat)


biarkan aku bersama imaginasi ku.. jangan ganggu karya aku! (pehal ko tetibe je)
ok. cut the crap.

and seterusnya.. aku ade edit 1 card utk bufdey kawan baik aku yg akan tiba 1 hari lagi.. 



berbekalkan gambar ni yg dicuri dari Mr. google, .. 
ini lah hasilnya...

*klik utk tengok dgn lebih jelas*


erk! tetibe je kawan aku pakai furdah. haha.. takde laa.. mane ade. tu aku edit khusus utk masukkan dalam blog ni. muka anak dara orang beb.. mane boleh maen tayang free2.. 

abaikan sahaja carutan aku pasal 'Oldness' semua tu. aku saje je nak wish laen dr yg laen. hehe..

also, aku ade buat mata doodle berbekalkan tutorial >Ni< dah puas aku cari, tapi jumpe satu je yg ajar tuto nak buat. yang laen sume ajar suruh download. haha. *ko ni kerek giler kan? dah la tak pandai buat, orang suruh download jer, ko taknak.

apa2 pun, ni lah hasilnyaa..


takde la secumel yg asal tu. aku buat pun bukan ikut 100%. . saje je nak try. bab touchup2 tu memang aku malas. haha..


so, do U guys think that I'm deserve to create more artwork? or U guys think that I should go out from here coz I'll be messing up the 'ART'.. ? feel free to leave ur comment below. thanks. 

Wassalam..




confused right now. perlukah aku terus berkhidmat utk ChurpChurp atau beralih saja ke 8Share ..??

klik sini tau!!

2

and drop your link to, ! nanti aku tekan!



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...