Giveaway Ilmu Buat Duit Dengan Affiliate

,08:22 | 4 Comment
GA Ilmu Buat Duit Dengan Affiliate



Masalahnya aku Memang busy giler...

,00:47 | Comment
 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 
  dulu aku selalu gak terpikir.. asal la blogger femes memes macam lyssa faizureen tu boleh stop update entry bila dah masuk Uni.. aku ingatkan blogger yang dah pro ni takkan berenti update blog diorang sebab ye lah.. blog dah ramai follower kann.. ramai silent reader.

tapi bila aku dah jejak semester kedua kat Unisza ni, baru lah aku tahuuu... betapa susahnya nak maintain update blog setiap hari.. yup.. sejak sem 2.. sem 1 tak rasa pape lagi.. rasa cam duk kat sekolah pun hadee.. bile dah masuk sem 2 ni.. hmmm.. amek ko!! sekali 9 subjek kena pulun dalam masa 14 minggu! yang subjek guna buku nipis takpe lagi.. tapi kalau yang gune kitab bahasa arab tebal-tebal tu.. memang aku angkat bendera putih ahhh...series .. 

ekcelli masa first2 sem 2 ni aku agak banyak jugak la curi masa nak update blog ni.. pastu bile dah masuk minggu yang ke 10 gituu.. memang tak sempat sangat sangat sangat. kalau ada aku update pun, entry tu mesti title ntah pape, pastu isi kandungannya ke laut, dan ending nya ditulis tanpa perasaan..hahahaha..  perasan tak??? 

sebab tu la aku terus decide buat masa sekarang ni, nak stop dulu maybe sampai habis exam final bulan 1 tahun depan... fuh! aku rindu jugak sebenarnya.. rindu nak blogging dengan sepenuh jiwa raga aku  ..tapi , tu lahh.. keadaan aku sekarang ni.. memang tak dapat aku gambarkan.aku taknak la tulis entry yang tak datang tulus dari hati aku sendiri. bila aku nak buat satu satu entry, kalau boleh nak tinggalkan satu kesan pada hati para pembaca.. ceewwwaahh.. ayat ko! macam la banyak sangat follower blog ko ni!!

and by the way, cerpen aku masih tergendala sampai ke saat ini. sorry sangat sangat sangat la weyyy... aku janji!! jika diizinkan Allah, habis je final exam ni, aku akan tamatkan cerita tu!! pinky promise!! (erk.. perlu ke pinky promise bagai??) :p

dan biarkan aku tumpukan masa sekarang pada pelajaran aku.. aku ni bukan budak genius .. (even kawan2 aku selalu cakap aku pandaii :p) aku bukan jenis yang baca sekali terus melekat dalam kepala otakk.. so... biarlah orang nak kata ape pon, aku sendiri kenal setakat mana kemampuan diri akuu.. jadi.. humm .. ni pun curi-curi masa lepas discussion dengan kawan kawan tadi pasal esaimenn.. huu... kalau siang hari, memang tak dapat la nak update entry nii.. 
aku tulis ni pun dalam keadaab rushing sebelum melelapkan mata yang memang sedang kuyu tahap petala ke 78 sekarang nii.. hohohohooo...

so, salam manis! dan salam sayang dari aku.. kalau aku mati sebelum sempat nak tulis entry baru lepas ni. maafkan la ye segala salah dan silap aku.. and i hope korang tak rindukan aku!! bahahahahaaa... (poyo gile ah minah ni ..sape ntah nak rindu kat die!!)
 

Jumaat, 1.00 p.m. , Kafe UniSza.

,17:52 | Comment
 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 
  title yang agak aneh disitu. .. maybe sume orang takkan paham.
anyway , ari ni mentari dah kembali menyinari bumi UniSza.. alhamdulillah.. 

so, apa kaitan mentari dan hari jumaat?
ari ni disebabkan air pun dah kering, banjir dah surut.. maka aku dan roomate mestilah akan turun beli lunch kat Cafe.. loya dow tekak asyik mengadap megi perasa tom yam aje.. semalam kan takleh turun bilik.. huhu..

jadi, sengaja je aku ngan roomate turun cafe pukul 1 tengahari sebab time ni la yang paling best nak turun ke cafe!

sebab?? sebab takde lelaki! sume pegi semayang Jumaat! kalau ade pun non-muslim je lahh..ahahahaa.. 
nampak sangat ke'racist'an aku terhadap kaum Adam disitu.

http://2.bp.blogspot.com/-QBp_gm1VxaE/UAAw-62kL-I/AAAAAAAABG4/sj4IMvd52F0/s400/guy+girl+pic

eh.! bukan racist laa.. cume kalau takde lelaki, kitorang boleh la conquer sume cafe.. sebab kalau ade lelaki, kadang-kadang ada sesetengah cafe tu penuh ngan lelaki sampai kitorang yang pompuan ni pun segan nak pi beli makanan kat sana.. tapi adillah.. sebab kat cafe yang lain sume pompuan yang conquer! muahahaaa...

racist sungguh yer penduduk penduduk kat Unisza ni??? eh, taklah! jangan pikir camtu.. benda camni terjadi secara semulajadi taw.. kitorang pun taktau dari mana mulanya..
terutama bagi pelajar dalam fakulti pengajian Islam.. kalau buat assignment dalam group, memang takkan campur pompuan dengan lelaki melainkan kalau lecturer yang suruh..
kat dewan kuliah pun.. lelaki dan pompuan memang duduk asing-asing macam kat sekolah dulu.. kalau kat dewan kuliah tu ada 2 pintu, maka lelaki dan pompuan akan keluar masuk dari pintu yang berlainan.. tu kalau fakulti pengajian Islam la.. fakulti lain kurang sikit dari segi ke'racist'an diorang.. hehe..

aku pun tak sangka jadi macam ni.. sebab selalu kalau nengok cerita kat TV, tempat duduk memang sume pakat main duduk aje.
but aku bersyukur sangat masih ada atmosphere macam kat sekolah even aku dah masuk Uni.. aku asal dari sekolah pompuan je.. so masih dalam proses meng'adapt'kan diri dalam suasana Uni.. slow-slow, lama lama biasalah kannn...

akhir kata , peace no racist!
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...