Bekalan Penting Semasa Banjir di UniSza.

,09:51 | 1 Comment
 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 
aku taknak cerita panjang-panjang la... just nak bagitau yang sekarang ni blok aku air dah hampir nak menenggelami tangga yang last.. maknanya kalau tangga tu tenggelam, maka air akan masuk ke rumah - rumah di tingkat satu. nasib aku kat tingkat 2 . hehehee.. loceng warning dari tadi tak berenti renti berbunyik. bingit telinga weyyy..

jadi.. buat adik adik akak abang yang nak masuk unija, ni je la info yang aku boleh sediakan untuk korang,, 
kalau musim banjir, antara bekalan yang perlu korang sediakan ialah..

cam biase.. payung..


rain coat. just in case payung hilang or dicuri or diterbangkan angin monsun barat daya.


dan kasut but PUA CHU KANG! haha.. sebab at certain time terutama kat blok kediaman baru, memang air akan sampai ke paras lutut. so, binatang-binatang reptilia yang chumel panjang, tak berkaki tu memang akan muncul.. sebab tu kena beware. biawak, cacing, ulat, tikus, tak payah cakap ar.. memang sume keluar dari tempat persembunyian mereka.
  
ahhh.. dan sebelum terlupa! bekalan terakhir!

 
 
UBI KAYU REBUS!! huuu... lapaaa... dari pagi tadi tak makan pape sebab takleh turun pi cafe. asenye cafe pun tutup kot.. sebab makcik-makcik cafe maybe dah takleh masuk ke unija sebab jalan kat depan unjia ni dah banjir terukk. .. kereta takleh lalu.. hanya lori dan hilux je ..
 
so, sila sediakan bekalan makanan yang mencukupi ok!
 nasib megi aku ada banyak lagi stok... hehehehee..
 
 

1 comment:

  1. boot Phua Chu Kang tu jugak yang smart... hehee

    ReplyDelete

Silakan u olls komen disini dulu ye. Your comment memang tak akan terus keluar kat sini.. I will publish and reply your comment once I open this blog. Ok? ☺

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...