Lorr.. Apsal SINGKAT sangat??

,22:18 | 10 Comment
tadi aku jenjalan kat satu website yang jual tudung. konon nak beli tudung online lah. haha.. padahal selama ni tak penah pun beli online.

tudung nye memang banyak yang cantik-cantik.. bright and soft colour.. aku pun tetibe ter'minat' tudung yang satu ni mase tengah usha2 tu..

http://www.tudung2u.com.my/1342-4904-home2/tudung-awning-3-layer-chiffon.jpg 

cantik kan?pepel gitu.. aku pun ape lagi, terus tekan kat gambar tu untuk tengok explanation yang lebih terperinci.. 
tapi, bukak-bukak je... mak aii!!!

guess what??

Tudung Awning 3 Layer Chiffon 

cer korang tengok bahagian belakang tu. ..
 macam tak cukup kain pun ade.. 
hum.. maybe laa..maybe mase die tengah potong kain tu, anak die tetibe nangis, so die cam startled and tersilap potong. then, sebab dah malas nak buat, so die ..... juz go on with this style. 
(sila jangan layan carutan aku nih)
takde lah.. bukan aku nak mengutuk ke, perli or sindir mane2 pihak. I'm juz feeling 'cuak' sebab susah sangat sangat sangat sangat nak cari tudung yang memenuhi syarat-syarat yang dah ditetapkan oleh Islam. 
macam MrTheAllShared cakap dalam video kat bawah ni hah...


got it, right??
aku pun kekadang rase malu bile 'lelaki' cakap pasal aurat 'perempuan' ..cam sentap gitu. even aku takde la pakai tudung tak cukup syarat macam diorang cakap tu.

and pasal tudung kat atas tu..
yes. tak salah pakai tudung singkat kat belakang. asalkan baju tu dah cukup syarat die.
it just that..... salah ke aku nak cari tudung labuh sikit?? labuh depan, labuh tepi, labuh belakang??
tak susah pun nak buat kan? potong sama rata je. hum... ;(

and the conclusion is?? akhirnye......
tudung ini masih tetap tersemat dalam hati saya..

wait! ni gambar google punye.pinjam jap. and aku tak pakai furdah.

dulu, sekarang and I hope forever.. doakan aku Istiqomah yer!!
#OhMyAllah! aku dah ketagih tengok video MrTheAllShared !!huhu.#

10 comments:

  1. cari je la, pakai je. tak perlu heboh2. mcm nak minta puji "ek eh, bgs nya. so muslimah". huh

    ReplyDelete
  2. cantik yang last sekali tu. bila agaknya zera nak dapat macam tu. :')

    ReplyDelete
  3. @zera eira cantek kaann??? In sya Allah.. isya doakan semoga dipermudah urusan akak..

    ReplyDelete
  4. @Anonymous apsal tak letak name?? senang sikit nanti nak berkenal kenalan.. ..
    ekcelli bukan niat nak menunjuk-nunjuk. tapi mungkin care penceritaan sy tu yg salah... maybe?

    entri ni hanye untuk meluahkan rase kesal dalam hati , melihatkan keadaan hijab zaman sekarang. and maybe kalau ade sesape yang selalu design tudung bace entri ni, boleh buat die terbukak hati nak design tudung yg memenuhi syarat .. sape tahu kan?

    tujuan disini hanye mahu berkongsi rasa duka. dan mungkin mengajak sesetengah readers menghayati care bertudung yang betul. itu pasal la saya letak video tu sekali.
    bukan juz entrik kosong yang mengandungi bebelan and so on.

    so, juz ambek mane yg baik, tinggalkan yg buruk.
    sila tafsirkan entri ni secara menyeluruh. bukan nak aim pada sesuatu tempat sahaja.

    look, saya bukan nak cari gaduh. but, if YOU are seeing my comment, plez reply back with a 'NAME'..

    ReplyDelete
  5. Ain tahu dah mesti Kak Isya berkenan warna purple..hikhik..:D

    ReplyDelete
  6. gua lelaki,jadi gua berhak komen.. *tetibe

    ReplyDelete
  7. Banner cute awak dah siap http://aimi-wardina.blogspot.com/2013/05/free-banner-dah-siap-y.html

    ReplyDelete
  8. salam kenal dik.. akak bersetuju dengan isu yang adik ketengahkan ni.. sekurang-kurang untuk panduan kepada muslimah di luar sana agar terbuka hati untuk bertudung dengan sempurna.. thanks atas perkongsian yang baik.. :D

    thanks sudi follow akak.. akak dah follow sini balik, #179..

    ReplyDelete

Silakan u olls komen disini dulu ye. Your comment memang tak akan terus keluar kat sini.. I will publish and reply your comment once I open this blog. Ok? ☺

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...