Bunga Nasi Kerabu?

,13:43 | 4 Comment
 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 
hari ni ada 'tetamu' nak datang umah. so, Umi decide nak buat nasi kerabu. biasanya kalau untuk makan kita-kita aje, Umi tak buat nasi kerabu warna biru pun. warna putih aje. Umi cakap kalau kat kedai, diorang guna pewarna. 

tapi hari ni sebab ada 'guest' , Umi guna "Bunga Kerabu" which is aku tak penah dengar namanya sebelum ni.. entah betul entah tidak.. aku tanya Umi "Apa 'nama sebenar' dia?" Umi cakap "Bunga Kerabu la " 


ni rupa dia . .. warna dia lagi terang ekcelli . humm..
masih tertanya-tanya.. 

betul ke nama dia "Bunga Kerabu" ?? 
haha.. macam lawak jer.
 

4 comments:

  1. Assalamualaikum sheila datang blogwalking daripada blog kak mia liana http://www.mialiana.com/2014/04/senarai-url-blog-3.html

    *tak pernah masak sendiri nasi kerabu tapi suka sangat makan. hehe rasa sihat dan segar makan ulam2 dengan nasi biru tu ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kena dgn budu lg best. hehe

      Delete
  2. mcm nie ke ??? minta resepi dkt ummi awk tok nasi kerabu.. sy suka makan aja tapi wat tak pandai.. >_< haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. kalau buat nasi tu senang aje.. nak buat kerabu tu yang susah nya..

      Delete

Silakan u olls komen disini dulu ye. Your comment memang tak akan terus keluar kat sini.. I will publish and reply your comment once I open this blog. Ok? ☺

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...