Lelaki dan Kanak-kanak

,17:20 | 10 Comment






ada apa pada lelaki dan kanak-kanak?
um..actually aku suka tengok budak-budak. well.. sapa yang tak suka , kan?
bila ternampak tepi jalan, terutama yang jenis bambam and mata bulat, geram je rasa nak cubit pipi pastu culik bawak balik rumah. hahahahaa..

and satu lagi benda yang aku suka tengok is... lelaki yang main dengan budak. any guys with any kids. sume aku suke tengok. hohoho..

yang lucunya, masa jalan kat sebuah pasar ni , aku tetibe ternampak sorang budak yang kiuuttt sangat! terus tersengih secara automatik .. (my habit ok. biarpun masa tu tengah berada kat tempat awam. yea. i know, nampak macam orang sewel right?)
and lepas aku nampak budak tu, tetibe ternampak pulak sorang lelaki tengah agah budak tu .. then , aku apa lagi. ..terus tersenyum sampai ke telinga ..ahaks.


teringat pulak masa tengok rancangan 'Kokolog' hari tu.. episod hari tu ada budak-budak yang turut serta bersama pengacara Qie Razali. pastu ada satu kali , masa Qie tu tengah cakap-cakap dengan kamera, tiba-tiba ada sorang budak panggil dia "abang, abang, abang, abang" then lepastu Qie terus balas secara automatik "ye, ye, ye, ye." hahahaaa..nampak sangat lawak disitu. 

 sebenarnya aku suka tengok lelaki layan budak-budak. sebab nampak sifat 'kebapaan' dia. eh. ada kena mengena ke? haha.. tak kisahlah. janji aku suka ..

and one more.. bagi aku, bila seorang lelaki tu mampu nak jaga and layan segala kerenah budak kecik, jadi mereka mestilah mampu layan kerenah pompuan yang emosinya tidak menentu macam aku ni. hohohooo..


10 comments:

  1. lelaki bila pegang budak sangat comel...

    ReplyDelete
  2. yes yes, lelaki suka budak gak. Ganas2 lelaki kalau dgn budak/ bayi, hilang ganasnya

    ReplyDelete
  3. same goes to me. suka sangat tengok. emm so cute. and i super love kids. hehe.

    ReplyDelete
  4. touching rasanya bila kaum bapa layan karenah anak...

    thanks sudi join segmen nak url #3, senarai blog ada di http://www.mialiana.com/2014/04/senarai-url-blog-3.html

    ReplyDelete
  5. as for me, yus suka dengan lelaki yang suka budak2 sebab yus pun suka gila layan budak2 ni.
    p/s: itu gambar yerin park masa kecik kan??? lololo... comelnyaaa.. :DDD

    ReplyDelete
    Replies
    1. yerin park? erk . -,- tak kenal lah. tu main rembat apa yang ada kat google jex..haha

      Delete

Silakan u olls komen disini dulu ye. Your comment memang tak akan terus keluar kat sini.. I will publish and reply your comment once I open this blog. Ok? ☺

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...